Sondaj: Prețurile produselor alimentare din Marea Britanie au scăzut pentru prima dată în ultimele 21 de luni

alimente mancare, preturi mancare, retail, produse alimentare, industria agroalimentara Foto: David Izquierdo/ Dreamstime.com

Prețurile produsele alimentare din Marea Britanie au scăzut de la maximul ultimilor 14 ani atins în octombrie, dar rămân la aproape 15%, potrivit unui sondaj al grupului de cercetare Kantar, citat de Financial Times.

Rata inflației a scăzut cu 0,1 puncte procentuale în noiembrie, ajungând la 14,6%, potrivit datelor grupului de cercetare Kantar. Scăderea dintre octombrie și noiembrie a fost prima scădere din ultimele 21 de luni.

Totuși, rata ridicată a inflației va afecta bugetele gospodăriilor în perioada sărbătorilor, deoarece criza costului vieții încurajează consumatorii cu bani puțini să reducă cheltuielile.

Trecerea la furnizorii de produse alimentare mai ieftine a fost evidențiată de datele care arată creșteri ale cotei de piață pentru discounterii Lidl și Aldi. Lidl a atins o cotă de piață record de 7,4% în noiembrie, în timp ce Aldi rămâne retailerul cu cea mai rapidă creștere din Marea Britanie, cu vânzări în creștere cu 24,4% de la an la an.

„Totuși, inflația din sectorul alimentar mai are încă un drum lung de parcurs și cumpărătorii vor trebui să cheltuiască 60 de lire sterline în plus în decembrie pentru a cumpăra aceleași articole ca anul trecut”, a declarat Fraser McKevitt, șeful departamentului de retail și cunoaștere a consumatorilor de la Kantar.

Foto: David Izquierdo/ Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *