Guvernul promovează o hotărâre care face ca SRI să cedeze un teren de milioane de euro din București ca să se facă un parc pe el

parc urban spații verzi

Serviciul Român de Informații cedează un teren de 11.300 de metri pătrați din zona Grozăvești – Politehnica, pe care se află și o clădire, către Primăria Sectorului 6, din București, pentru ca aici să se amenajeze un parc, potrivit unei Hotărâri promovate în Guvern și postată pe site-ul Secretariatului General. Adresa este semnată de Răzvan Ionescu, prim-adjunctul SRI, și de Adrian-Ioan Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Terenul are o valoare de inventar de 26 milioane lei.

Terenul se află la adresa Doina Cornea (fost Vasile Milea) nr. 5G. În prezent, pe acest teren funcționează o benzinărie OMV.

Totul a pornit anul trecut, când Primăria Sectorului 6 a solicitat Consiliului General al Municipiului București să adopte o hotărâre prin care să solicite Guvernului emiterea unei hotărâri pentru trecerea acestui teren din domeniul public al statului în cel public al municipalităţii şi în administrarea sa, în vederea realizării parcului. Primăria Sectorului 6 propunea realizarea acestui parc ca urmare a numeroaselor solicitări făcute de locuitorii din Grozăveşti, care sunt lipsiţi de zone de relaxare şi recreere, explică iniţiatorii proiectului. CGMB a adoptat hotărârea, care apoi s-a transformat în inițiativă guvernamentală.

Potrivit proiectului de hotărâre, investiţiile în spaţii verzi sunt unele din cele mai eficiente metode de a creşte calitatea vieţii într-un oraş.

Sursa foto: Dreamstime

Comentarii

  1. “Pe acest teren se funcționează o benzinărie OMV” … pe bune?!
    Sa inteleg ca pot si eu sa merg la SRI sa fac o hartie cu ei ca sa functioneze pe terenul lor si un biznis al meu?! Sau OMV “stie pe cineva” din SRI care “poate”?! Vreau si eu sa merg la nenea ala din SRI care “poate” …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *