VIDEO A7 Buzău – Focșani. Cum arată lucrările pe cele 3 loturi / Moldova vrea autostradă: Anunțurile optimiste că în acest an va fi inaugurat tot tronsonul sunt la limită

A7 Autostrada Moldovei Buzau Focsani Lotul 3

Anunțurile optimiste ale autorităților că în acest an va fi inaugurat tot tronsonul Buzău – Focșani din Autostrada Moldovei A7 sunt la limită, afirmă asociația Moldova vrea autostradă, în urma unor vizite pe șantier și potrivit imaginilor filmate de „Stef Zboara”.

Lotul 1 Buzău – Vadu Pașii, plus drum de legătură DN2, pe care lucrează constructorul băcăuan UMB, este la stadiul fizic de 35%. Contractul conține 4,6 km de autostradă și aproximativ 8 km de drum de legătură. Termenul de finalizare este luna august a acestui an.

Segmentul va avea 1 nod rutier și 4 poduri și pasaje (din care cel peste râul Buzau va fi al doilea ca lungime în România – aproximativ 1,3 km).

Conform Moldova Vrea Autostradă, probabilitatea de a finaliza complet acest contract în termenul 4.08.2024 este scăzută, în ciuda unei mobilizări exemplare a UMB.

Lotul 2 Vadu Pașii – Râmnicu Sărat, cu o lungime de 30,8 kilometri, este construit tot de UMB. Stadiul fizic la este de 37%, dar realitatea din teren arată că s-a turnat deja un prim strat de asfalt pe o mare parte a acestui lot. Mai este însă de lucru la cele 12 poduri și pasaje, cel mai lung având aproape 800 de metri (podul peste râul Râmnic și DN 22) și fiind de complexitate tehnică ridicată, precum și la spatiul de servicii tip S1, conform Moldova Vrea Autostradă.

Asociația susține astfel că „anunțurile optimiste ale autorităților, conform cărora în acest an va fi inaugurat tot tronsonul Buzău-Focșani, sunt la limită, de altfel termenul de finalizare contractual fiind 5.04.2025”.

Lotul 3 Râmnicu Sărat – Mândrești Munteni, cu o lungime de 36,1 km, este tot „în curtea” UMB. Stadiul fizic este de 34%, de asemenea, conform asociației, mult sub realitatea din teren, care arată că s-a turnat și aici aproape peste tot un prim strat de asfalt. Lucrările de artă vizează construcția a 18 poduri și un pasaj, din care podul de 380 m peste DJ 205R și pârâul Râmna este de o complexitate tehnică ridicată.

„Putem spera ca și acest lot să fie gata la limită la finalul acestui an, dar mai probabil este ca acesta să fie finalizat în termenul contractual, cele 26 luni alocate execuției acestuia terminându-se în trimestrul 2 al lui 2025”, arată Moldova Vrea Autostradă.

Lotul 4 Mândrești Munteni – Focșani Nord, cunoscut drept „cocoașa Focșani”, este construit tot de UMB și are 10,9 km de autostradă, la care se adaugă alți câțiva km de drum de legătură cu DN2 și DN2D.

Stadiul fizic, mult depașit de realitatea din teren, este de 45%, cu termen de finalizare în trimestrul III al acestui an. Lucrările de artă vizează construcția a 6 poduri și un pasaj, precum și a 2 noduri rutiere, drumul de legătură cu A7 fiind delimitat cu parapete de tip New Jersey.

„Cu mobilizarea actuală din teren a celor de la UMB și ținând cont că lunile de vară sunt cele mai propice șantierelor, probabil că acest lot va fi finalizat la termen, cu un mic semn de întrebare legat de drumul de legătură, unde este posibilă o ușoară întârziere”, arată Moldova Vrea Autostradă.

 

VIDEO A7 Ploiești – Buzău. Cum arată lucrările pe primele 3 loturi ale autostrăzii spre Moldova

Comentarii

  1. Nu mai evidentiati hei rup-ul care nu este!
    Chiar si dacă prin absurd mai apare gata vreun ciot e clar ca A 7 nu va fi gata nici in 2027 sau 2028!
    Nu mai ridicati mingea la fileu lui Grindă ca incepe cu baliverne!
    🤔

  2. Pana la sfarsitul anului 2025 cu siguranta se va circula de la Ploiesti la Bacau. Restul pana la Pascani cred ca in 2026.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *