Larry Page, cofondatorul Google și unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a primit dreptul de rezidență în Noua Zeelandă

Larry Page Captura Youtube

Larry Page, cofondatorul Google și unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a primit dreotul de rezidență în Noua Zeelanda, potrivit Reuters.

“Larry Page a trimis o aplicație pentru rezidență potrivit Investor Plus Category (o categorie dedicată investitorilor bogați) în 3 noiembrie 2020,” au precizat sâmbătă serviciile de imigrație din această țară.

Cererea a fost aprobată în data de 4 februarie, în momentul în care Page s-a putut deplasa în Noua Zeelandă, având în vedere restricțiile impuse de pandemia de Covid-19.

Acest tip de viză solicită o investiție minimă de 7 milioane de dolari în trei ani. Averea lui Page este evaluată la peste 116 miliarde dolari, fiind clasat pe locul 6 în topul mondial al miliardarilor în clasamentul Forbes.

Noua Zeelandă a închis granițele la începutul pandemiei, cu excepția traficului în relația cu Australia.

Închiderea granițelor și carantinele stricte care au fost impuse au permis acestei națiuni să raporteze doar 2.524 de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus.

Întrebat la începutul acestei săptămâni în parlament pe ce bază legală s-a permis intrarea lui Page în Noua Zeelandă, în condițiile în care granițele erau închise, ministrul Sănătății Andrew Little a explicat că a existat o ceree medicală de urgență pentru evacuarea fiului lui Page din Fiji.

“A fost în conformitate cu toate condițiile standard ale unei urgențe medicale care necesita o evacuare de urgență de pe insulă și toate cerințele și reglementările în vigoare în ceea ce privește evacuările sanitare și COVID-19 au fost respectate,” a menționat Little.

Captura Youtube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *