4.000 de mașini produse de Volkswagen ard pe un vas lângă insulele portugheze Azore

felicity ace Sursa foto: vesselfinder

Pompierii se străduiesc să stingă un incendiu care a izbucnit încă de miercurea trecută pe o nava Felicity Ace, care transporta 4.000 de mașini de lux, printre care Porsche, Audi, Bentely, dar și mașini electrice. Nava se afla, ieri, în derivă în largul coastei insulelor Azore din Portugalia.

Cei 22 de membri ai echipajului de la bord au fost evacuați.

„Intervenția (pentru a stinge incendiul) trebuie făcută foarte lent”, a declarat João Mendes Cabeças, căpitanul celui mai apropiat port din insula Faial din Azore, pentru Reuters sâmbătă seara.

Bateriile cu litiu-ion din vehiculele electrice de la bord „mențin focul viu”, a spus Cabeças, adăugând că echipamentele specializate pentru stingerea acestuia sunt pe drum.

Nu e clar dacă bateriile au declanșat incendiul.

Volkswagen, care deține mărcile, nu a confirmat numărul total de mașini la bord și a anunțat că așteaptă informații suplimentare, dar va pierde, dacă mașinile sunt compromise toate, circa 240 de milioane de euro, la un preț mediu de 60.000 de euro/mașină.

Cabeças a spus anterior că „totul a luat foc la aproximativ cinci metri deasupra liniei de apă”, iar focul era încă departe de rezervoarele de combustibil ale navei.

„Incendiul s-a extins mai în jos”, a spus el, explicând că echipele nu puteau aborda focul decât din exterior, răcind structura navei, deoarece era prea periculos să mergi la bord.

De asemenea, ei nu pot folosi apă, deoarece adăugarea de greutate a navei ar putea să o facă mai instabilă, iar stingătoarele tradiționale cu apă nu împiedică arderea bateriilor cu litiu-ion, a spus Cabeças.

Nava sub pavilion Panama va fi remorcată într-o țară din Europa sau în Bahamas, dar nu se știe când se va întâmpla asta.

Sursa foto: vesselfinder

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *