8.000 de turiști români au fost în Maldive în primul trimestru din 2021, locul șase în topul vizitatorilor străini

Woman in white walking over a wooden jetty in the Maldives Sursa foto: Paralela 45

Aproape 8.000 de români au fost în Maldive, în primul trimestru al anului, România ocupând, cel mai des, locul șase în clasamentul turiștilor străini. De la “și alte state” în statisticile Ministerului Turismului din insule la prezența în top 10 s-a ajuns datorită curselor directe București – Male, organizate, în premieră pentru România, începând cu finalul anului trecut.

Cursele charter Paralela 45 spre Maldive revin de la finalul lunii noiembrie, mai devreme decât anul trecut, cu o frecvență săptămânală, și sunt programate, cel puțin, până la finalul lunii ianuarie 2022. Prețurile pachetelor sunt la un nivel apropiat de cel din 2019. O săptămână în Maldive costă de la 1.964 de euro/persoană la un hotel de cinci stele, de la 1.414 euro/persoană la un hotel de patru stele, de la 1.240 de euro/persoană la un hotel de trei stele, cu o reducere de până la 20% în perioada de Early Booking.

Cea mai bună perioadă pentru o vacanță în Maldive este în afara sărbătorilor, când resorturile nu au un grad ridicat de ocupare și oferă turiștilor și mai multă intimidate.

Peste 1.000 de români și-au petrecut revelionul în Maldive, anul trecut, și alți 7.633 au fost înregistrați de Ministerul local al Turismului din ianuarie și până la jumătatea lunii martie. România s-a situat pe locul patru în clasamentul turiștilor străini, pe 10 ianuarie, și pe locul șase în luna martie, după India, Rusia, Ukraina, Kazahstan și Germania, cu o cotă de piață de 3,5%.

În 2021, Maldive se apropie de un million de turiști străini, 919.000 fiind înregistrați până la jumătatea lunii octombrie, dar este departe de cifrele anului 2019: 1,7 milioane de turiști străini tot anul.

Turiștii Paralela 45 au ales în special hoteluri de patru și cinci stele (42%, respectiv 43%) pentru vacanța în Maldive, cea mai mare parte cu all inclusive. Cei mai mulți, 46%, au fost în vacanță în luna februarie, 18% în ianuarie, 18% în martie. Alte 15 pachete au fost vândute după oprirea zborurilor charter, pe curse de linie, din aprilie până la începutul lunii decembrie.

Prețul mediu pentru vacanța în Maldive a fost de 3.100 de euro pentru două persoane. Cel mai scump pachet a fost de 11.644 de euro, pentru doi adulți cu doi copii la un hotel de cinci stele cu all inclusive. Cel mai ieftin a fost 1.090 de euro, pentru o persoană, la un hotel de trei stele, cu pensiune completă.

Maldive nu mai este o destinație numai pentru cupluri, resorturile oferind activități pentru toate vârstele, de la cluburi pentru copii și de sport pentru adulți la spectacole, relaxare în centrele SPA. Este considerat cel mai mare centru de sporturi de apă, în care se poate face snorkeling, kitesurf, kayaking, paddle boarding, excursii cu jetski, wakeboard.

În vacanța în insulele exotice, turiștii pot să urmeze cursuri de scuba diving și să obțină certificarea PADI, ori să facă excursii de curățare a oceanului pentru protejarea recifului de corali.

Sursa foto: Paralela 45

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *