ANPC a închis temporar McDonald’s din Gara de Nord, pentru sosuri ținute la 37 de grade și alte nereguli / Amendă de 50.000 de lei

McDonalds Gara de Nord Sursa foto: ANPC

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat joi că a sancționat cu 50.000 lei și a închis temporar restaurantul McDonald’s din Gara de Nord, pentru o serie de neregulile, constatate în urma unei sesizări.

„Am stat în compania câtorva gândaci de bucătărie, în incinta restaurantului (a spațiului de servire), și nu vreau să îmi imaginez ce e în spate, în bucătărie. Un alt aspect etern dezolant la acest “restaurant” este baia”, se arăta în reclamația primită de la consumator.

Pentru abaterile înregistrate în timpul verificărilor, comisarii ANPC au sancționat operatorul economic cu amenzi contravenționale în valoare de 50.000 lei.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Acestora li s-au adăugat măsurile complementare de

  • oprire temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor
  • propunere de încetarea practicii comerciale incorecte.

Neregulile constatate, în timpul controlului au fost:

  • folosirea unui spațiu de depozitare cu frig/congelare supraaglomerat, astfel încât produsele depozitate în acest spatiu, nu se păstrează în stare de congelare, fiind decongelate
  • condiții igienico-sanitare neconforme în spațiul de producție: pereți cu plăci de faianță lipsă
  • folosirea unui spațiu de frig cu strat de gheață grosier pe pereții interni și ușa de deschidere, cu acumulare de impurități macroscopice
  • folosirea unor preparate culinare congelate ambalate cu data durabilității minimale depășită
  • păstrarea sosurilor folosite pentru diferitele preparate culinare, la temperatura de 37 grade C, înregistrată în momentul controlului, față de maximum 4 grade C, temperature de păstrarea a acestora conform reglementărilor
  • folosirea unor practice comerciale incorecte: constatarea unor discrepanțe între cantitățile declarate pentru diferite produse/preparate, și cele nete
  • folosirea unor coridoare/spații insalubre pentru aprovizionare, cu pereți murdari, tavan cu exfolieri de vopsea, pânze de păianjen, paviment murdar cu depuneri masive de mizerie
  • depozitarea în același spațiu, a ambalajelor secundare de transport și a produselor de panificație congelate.