ANPC a închis temporar McDonald’s din Gara de Nord, pentru sosuri ținute la 37 de grade și alte nereguli / Amendă de 50.000 de lei

McDonalds Gara de Nord Sursa foto: ANPC

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat joi că a sancționat cu 50.000 lei și a închis temporar restaurantul McDonald’s din Gara de Nord, pentru o serie de neregulile, constatate în urma unei sesizări.

„Am stat în compania câtorva gândaci de bucătărie, în incinta restaurantului (a spațiului de servire), și nu vreau să îmi imaginez ce e în spate, în bucătărie. Un alt aspect etern dezolant la acest “restaurant” este baia”, se arăta în reclamația primită de la consumator.

Pentru abaterile înregistrate în timpul verificărilor, comisarii ANPC au sancționat operatorul economic cu amenzi contravenționale în valoare de 50.000 lei.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Acestora li s-au adăugat măsurile complementare de

  • oprire temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor
  • propunere de încetarea practicii comerciale incorecte.

Neregulile constatate, în timpul controlului au fost:

  • folosirea unui spațiu de depozitare cu frig/congelare supraaglomerat, astfel încât produsele depozitate în acest spatiu, nu se păstrează în stare de congelare, fiind decongelate
  • condiții igienico-sanitare neconforme în spațiul de producție: pereți cu plăci de faianță lipsă
  • folosirea unui spațiu de frig cu strat de gheață grosier pe pereții interni și ușa de deschidere, cu acumulare de impurități macroscopice
  • folosirea unor preparate culinare congelate ambalate cu data durabilității minimale depășită
  • păstrarea sosurilor folosite pentru diferitele preparate culinare, la temperatura de 37 grade C, înregistrată în momentul controlului, față de maximum 4 grade C, temperature de păstrarea a acestora conform reglementărilor
  • folosirea unor practice comerciale incorecte: constatarea unor discrepanțe între cantitățile declarate pentru diferite produse/preparate, și cele nete
  • folosirea unor coridoare/spații insalubre pentru aprovizionare, cu pereți murdari, tavan cu exfolieri de vopsea, pânze de păianjen, paviment murdar cu depuneri masive de mizerie
  • depozitarea în același spațiu, a ambalajelor secundare de transport și a produselor de panificație congelate.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: