Programul Casa Eficientă Energetic a atras proiecte de 3,65 milioane de lei

constructie, casa, locuinta, arhitect Sursa foto: Pixabay

Proiecte în valoare de peste 3,65 de milioane de lei au fost aprobate de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) în Programul Casa Eficientă Energetic, a informat instituția, citată de Agerpres.

Noua listă cu dosarele aprobate pentru proiectele respective a fost publicată pe site-ul AFM. Suma totală aprobată a proiectelor este de 3.653.144,76 lei.

În cadrul programului se acordă o finanţare nerambursabilă în cuantum de maximum 70.000 lei (inclusiv TVA) pentru fiecare proiect, fără a depăşi 60% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile ale investiţiei. Programul vizează creșterea performanței energetice și utilizarea energiei din surse regenerabile în locuințele unifamiliale exitente, situate într-un imobil de cel mult 3 niveluri.

Pentru acest program, sesiunea de înscriere este în derulare, iar persoanele fizice se pot înscrie în aplicaţia informatică.

Documentele din dosarul de finanţare trebuie să fie valabile la momentul înscrierii în aplicaţia informatică. Ulterior, în cel mult 15 zile de la înscriere, solicitanţii transmit dosarul la sediul AFM, conform ghidului de finanţare.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *