OMV Petrom va distribui acționarilor 40-70% din fluxurile de numerar din operațiuni sub formă de dividende anuale până în 2030

OMV Petrom Foto: OMV Petrom

OMV Petrom oferă o nouă îndrumare de a distribui dividende totale (de bază și speciale) între 40-70% din fluxurile de trezorerie din activitățile de exploatare în fiecare an până în 2030, se arată într-un raport al BVB.

„Se preconizează că Strategia noastră 2030 va genera un flux de trezorerie extins semnificativ care va susține planurile noastre de investiții și un dividend extrem de competitiv. În acest context, ne actualizăm politică de dividende și oferim o nouă îndrumare privind distribuirea dividendelor. Politică de dividende este după cum urmează: “OMV Petrom S.A. (“Compania”) se angajează să asigure acționarilor o rentabilitate competitivă pe perioada ciclului de afaceri, inclusiv plata unui dividend crescător, în concordanță cu performanță financiară și necesarul de investiții, având în vedere soliditatea financiară pe termen lung a Companiei. Într-un mediu de piață favorabil și la discreția conducerii, ar putea fi distribuite și dividende speciale, cu condiția că planurile de investiții ale Companiei să fie finanțate”, se arată în document.

Compania își menține obiectivul de a-și crește dividendul de baza pe acțiune cu 5% – 10% pe an până în 2030.

Dividendele totale se estimează̆ că̆ vor reprezenta aproximativ 50% din fluxurile de trezorerie din activită̆țîle de exploatare, în medie, pentru perioada 2022-2030 (40% înainte), în scenariul de baza privind prețurile.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: