Autostrada Sibiu – Pitești. Grindeanu vrea devansarea termenelor pe loturile 4 și 5

A 1 Sibiu Pitești Lot 4 PORR tunel aprilie 2024

Ministrul Trasporturilor Sorin Grindeanu anunță că termenele de inaugurare pe loturile 4 și 5 din Autostrada Sibiu – Pitești ar putea fi devansate, ținând cont de stadiul actual al lucrărilor. Grindeanu face, vineri, o vizită pe principalele șantiere de autostradă de pe Valea Oltului, unde cu numai 5 zile înainte CNAIR a anunțat că va închide circulația  pentru șoferi, pentru defrișări necesare la autostradă. Cel mai probabil, ministrul se deplasează cu elicopterul între șantiere, ținând cont de timpii scurți între vizite (ora 11.30 conferința de pe Lotul 4, 12.35 ora conferinței de pe lotul 2).

Austriecii de la PORR au ajuns la 45% cu lucrările pe Lotul 4 dintre Curtea de Argeș și Tigveni și au săpat jumătate din tunelurile Daniela și Alina, a anunțat ministrul. Grindeanu a anunțat că, dacă lucrările continuă în același ritm, se poate vorbi chiar despre o devansare a termenului pentru acest lot, acum stabilit pentru martie 2027.

„Eu vreau să îi felicit pe constructori, sunt unii dintre cei mai buni constructori din România în acest moment. Nu doar că își fac treaba, ci și devansează termenele, așa cum au făcut și la Boița – Sibiu pe Lotul 1, unde de asemenea au devansat. Pe acest tronson suntem undeva la 45%. Cea mai grea lucrare este legată de cele 2 tunele. S-a trecut de 50% pe cele două tunele ca lungime sunt de 1,3 km. La unul suntem peste 700 m, la celălalt în jur de 650 metri. Termenul aici este martie 2027. Am convingerea că lucrările vor fi finalizate înainte de termen având în vedere unde suntem acum”, a spus el.

De asemenea, pe lotul 5 Pitești – Curtea de Argeș constructorul WeBuild a așternut asfalt pe peste 90% din traseu și mobilizarea este foarte bună, astfel că și el ar putea fi inaugurat în acest an, a mai spus ministrul. „Sunt 4-5 puncte critice pe care se lucrează. De ele depinde dacă se poate devansa și este posibil să vorbim chiar anul acesta de o inaugurare”, a spus el.

Ministrul a spus că, și dacă nu se poate face o inaugurare integrală a lotului, se va încerca inaugurarea unor bucăți „măcar până la Bascov”.

Pe Sibiu – Pitești 4 secțiuni sunt aflate acum în execuție. Pe 13,17 km, între Sibiu și Boița se circulă deja din luna decembrie 2022.

La ora actuală mai este în lucru secțiunea 5 (Curtea de Argeș – Pitești) în lungime de 30,35 km, iar secțiunea 2 (Boița – Cornetu), în lungime de 31,33 de km, a intrat sectorizat în execuție.

Secțiunea 3 (Cornetu – Tigveni) în lungime de 37,4 km, este acum în faza de proiectare și anul acesta trebuie de asemenea să intre de asemenea în faza de construcție.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Minunat Grindă,
    O să te vada “boboru” la Tv si o să zica:
    S-a dat ministru ăsta cu elicopterul dar nu a vazut șantierele de autostradă!
    S-a dus pentru a se lauda la conferinte de presă!😫

  2. asa sint cei crescuti la poala ideologiei “vom implini cincinalul in 3 ani si jumatate”

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.