Ciolacu: A fost finalizată selecţia proiectelor din schema de susţinere a producţiei româneşti INVESTALIM/ Sunt eligibile investiții de peste 4,5 miliare lei, din care ajutorul de stat este de 2,7 miliarde lei

Carne de pui Dreamstime Photo 16589397 © Picsfive | Dreamstime.com

Selecția proiectelor din schema de susținere a producției românești INVESTALIM a fost finalizată, fiind eligibile investiții de peste 4,5 miliarde lei, din care ajutor de stat este de aproape 2,7 miliarde lei, a anunțat premierul Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

„Înțeleg de la domnul ministru al Agriculturii că este gata selecția proiectelor din schema de susținere a producției românești INVESTALIM. Sunt eligibile investiții de peste 4,5 miliarde de lei, din care ajutorul de stat este de aproape 2,7 miliarde. Interesul major al antreprenorilor arată un parteneriat real între guvern și mediul de afaceri pentru dezvoltarea producției locale”, a declarat Marcel Ciolacu.

Potrivit acestuia, prin această schemă se vor construi noi fabrici sau dezvolta cele existente în procesarea cărnii, a uleiului, a fructelor, a zahărului sau în morărit și panificație.

„România își dezvoltă astfel capacitatea de a produce alimente din materie primă provenind de la fermierii noștri, un obiectiv strategic al acestei guvernări care, din punctul meu de vedere, va contribui la scăderea balanței comerciale”, mai transmite premierul.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: