Turcii de la Entek cumpără un proiect fotovoltaic de 214,26 MWdc în curs de dezvoltare în România pentru 32,9 milioane euro

enel x nimet, centrala fotovoltaica Sursa foto: Enel X

Compania turcă de energie Entek Elektrik Üretimi A.Ș. (Entek), activă în principal în sectorul energiei verzi, a preluat pentru 32,9 milioane euro companiile românești Eco Sun Niculești S.R.L., care deține autorizații, dintre care unele sunt în proces de obținere, pentru o centrală solară de 214,26 MWdc în curs de dezvoltare, și Euromec-Ciocanari S.R.L., care deține terenul pe care va fi dezvoltat proiectul, de la Econergy International Limited, potrivit unui comunicat de presă al Deloitte România, care a asistat tranzacția.

Entek se concentrează pe investiții în tehnologii energetice de nouă generație, precum și pe surse regenerabile de energie și este o filială a companiei energetice turcești Tüpras, Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ș., care deține 99,23% din Entek. Tüpraș este cea mai mare companie din Turcia din domeniul industrial și a șaptea cea mai mare rafinărie din Europa, producând diverse tipuri de combustibili.

Tranzacția are o valoare de aproximativ 32,9 milioane de euro, sub rezerva ajustărilor din faza de finalizare, și marchează intrarea Entek pe piața de energie din România. Aceasta a fost semnată în luna iunie a acestui an și este supusă aprobării organismelor de reglementare, precum și anumitor condiții, care includ obținerea autorizațiilor de proiect pentru realizarea construcției. Tranzacția este estimată să se finalizeze până la 31 ianuarie 2025.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: