UE a aprobat un sprijin financiar de 21,6 milioane de euro pentru fermierii afectați de secetă

seceta Sursă foto: Pixabay

Comisia Europeană a propus alocarea a 119.7 milioane de euro în rezerva pentru agricultură pentru a sprijini în mod direct fermierii din Bulgaria, Germania, Estonia, Italia și România care au fost afectați de fenomene climatice nefavorabile excepționale în primăvară și la începutul verii, anunță instituția.

Comisia a propus alocarea a 10,9 milioane de euro Bulgariei, 46,5 milioane de euro Germaniei, 3,3 milioane de euro Estoniei, 37,4 milioane de euro Italiei și 21,6 milioane de euro României.

Acest lucru va contribui la compensarea fermierilor din aceste țări care și-au pierdut o parte din producție și, prin urmare, o parte din venituri. Sumele prezentate astăzi reprezintă un semn de solidaritate a UE cu fermierii afectați, care poate fi completată cu până la 200 % din fonduri naționale.

Comisia Europeană a aprobat un sprijin financiar pentru de 21.6 milioane de euro pentru fermierii ale căror culturi de toamnă au fost afectate de secetă, anunță și ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Acesta se află la Bruxelles, la Consiliul AgriFish.

“Continuăm negocierile pentru a primi sprijin financiar din partea Comisiei Europene și pentru culturile de primăvară, așa cum este normal. Pentru prima data, vom acorda despăgubiri fermierilor afectați de secetă în anul în care s-au produs calamitățile, pentru că fermierii noștri au nevoie de sprijin acum pentru a pregăti următorul an agricol”, a menționat ministrul, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Vezi și:

Costurile secetei. Estimările fermierilor: Pagubele ar putea depăși 2 miliarde de euro la nivel național/ Se așteaptă creșteri de prețuri la pâine, ulei, carne și lactate

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.