Aproape 900.000 de turiști români au vizitat Bulgaria în primele 7 luni din acest an

Albena, plaja bulgaria, vacanta bulgaria Foto: hoteluri-bulgaria.com

Aproape 900.000 de turiști români au vizitat Bulgaria în perioada ianuarie – iulie 2024, potrivit ministrului adjunct al Turismului din țara vecină, Irena Georgieva. Vorbind cu un grup de jurnaliști români la Plovdiv, ea a menționat că peste 500.000 dintre aceste vizite au avut loc în perioada mai – iulie. Jurnaliștii s-au aflat într-un tur de familiarizare organizat în cadrul unei inițiative comune a Ministerului Afacerilor Externe și a Oficiului pentru Comerț și Afaceri Economice din București. Proiectul urmărește promovarea Bulgariei pe piața românească prin prezentarea ofertei sale turistice, scrie Novinite.

Potrivit lui Georgieva, printre destinațiile principale pentru turiștii români se numără Varna, Nessebar, Balchik și Stolichna. Ministerul Turismului utilizează o varietate de canale de comunicare pentru a ajunge la piața românească, subliniind diversele oportunități turistice din Bulgaria.

Strategia de marketing a ministerului include organizarea de călătorii de familiarizare pentru jurnaliști proeminenți, vloggeri, bloggeri și influenceri din întreaga lume. Numai în 2024, aceste vizite au fost organizate pentru creatori de conținut din țări precum Spania, România, Polonia, Uzbekistan, Țările de Jos, Italia și Kuweit. Sunt planificate vizite de studiu suplimentare pentru reprezentanți din Norvegia, Germania și țările baltice.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.