Bani pentru drumuri: Guvernul alocă 5,2 miliarde de lei pentru Autostrada Moldovei, Autostrada Transilvania și centura București

Redacția oct. 2, 2024 0 comentarii 2933 vizualizări
A7 Autostrada Moldovei Ploiești Buzau

Guvernul aprobă alocarea a peste 5,2 miliarde de lei, sume necesare pentru lucrări pe șantierele Autostrăzii Moldovei, Autostrăzii Transilvania și pentru centura București, a anunțat premierul Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de guvern de azi.

“Aprobăm peste 5,2 miliarde de lei să continuăm ritmul investițiile în șantierele Autostrăzii Moldovei autostrăzii Transilvania și pentru centura București”, a menționat Ciolacu.

Pe ordinea de zi se află un proiect de hotărâre de guvern privind exproprieri pentru Autostrada Ploieşti-Buzău. Mai precis, acesta vizează declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată, situate pe amplasamentul suplimentar, pentru asigurarea terenurilor necesare gropilor de împrumut şi pentru relocarea utilităţilor, aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului, precum şi a listei imobilelor proprietate publică a unităţilor administrativ-teritoriale, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional «Autostrada Ploieşti-Buzău», aflate pe raza localităţilor Dumbrava, Drăgăneşti, Tomşani, Colceag, Baba Ana şi Albeşti-Paleologu din judeţul Prahova.

Există, de asemenea, un proiect de hotărâre privind alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.