ONAC cumpără cu 200 de milioane de euro mii de ecografe portabile și aparate de ultrasonografie pentru cabinetele de medicină de familie din țară

Medic, doctor, medicina Sursă foto: Pexels

Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate a scos la licitație în SICAP un contract cu o valoare maximală de 903 milioane lei pentru achiziția de aparate portabile pentru efectuarea de ecografii și de aparate pentru ultrasonografie cu care să fie echipate cabinetele de medicină de familie din toate regiunile țării.

În total, vor fi cumpărate 1.616 ecografe și peste 1.200 de ultrasonografe multidisciplinare.

ONAC spune că, urmare a acestei achiziții, va crește capacitatea de diagnosticare și tratament a medicilor de familie și, în același timp, creșterea numărului de prezentări la aceste cabinete după implementarea proiectului.

Livrările echipamentelor se vor face pe o perioadă de 18 luni. Departajarea ofertelor câștigătoare(acordul conține patru contracte subsecvente, pentru patru regiuni ale țării) se va face pe bază de preț, de cursurile de pregătire pe care furnizorul le va face cu medicii, de timpii de funcționare a bateriilor, de adâncimea de scanare și de garanția extinsă acordată.

ONAC se ocupă de achizițiile în sistem centralizat ale statului la nivel macro.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.