Producătorul de mobilă Casa Rusu a intrat în insolvență, prin procedură simplificată

CasaRusu Sursa foto: bricoretail.ro

Producătorul timișorean de mobilă Casa Rusu a intrat în insolvență. Conform unei decizii a Tribunalului Timiș, s-a admis deschiderea procedurii simplificate de insolvenţă împotriva debitoarei Casa Rusu, creditor fiind societatea Rus Savitar, adică acționarul unic al companiei. A fost desemnat și un lichidator judiciar provizoriu: Cabinetul Individual de Insolvenţă Bantaş Romana – Diana.

Firma avea în 2023 o cifră de afaceri de 65 de milioane de lei, datorii de 35.113.702 și înregistrase o pierdere de 7,45 milioane având 142 de angajați.

Fondul suedez de investiții Greenbridge Partners a cesionat înapoi famiei Rusu pachetul de acțiuni la producătorul român de mobilă Rus Savitar – care deține divizia de retail Casa Rusu – preluat în 2019, după cum scria Profit.ro în primăvară.

Și alte companii din domeniu au probleme.

Firma prin care antreprenorul Vasile Deac (65 de ani) controlează fabrica de mobilă Demob din Baia Mare și-a cerut insolvența în 19 septembrie. Producătorul de mobilă Taparo, din Târgu Lăpuș, controlat de antreprenorul local Ioan Filip, a solicitat intrarea firmei în concordat preventiv, un mecanism hibrid de prevenire a insolvenței.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.