Azuga şi Sinaia au intrat în anexa prin care ministerul poate finanţa extinderea domeniului schiabil

partie schi sinaia, gondola sinaia sursa foto: Facebook/ Gondola Sinaia

Staţiunile montane Azuga şi Sinaia au intrat în anexa de la Hotărârea de Guvern prin care Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului poate finanţa extinderea domeniului schiabil, a anunţat vineri, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea, citat de Agerpres.

“Staţiunile montane Azuga şi Sinaia au intrat în anexa de la Hotărârea de Guvern prin care Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului poate finanţa extinderea domeniului schiabil către Unităţile Administrativ Teritoriale (UAT) şi partea de staţiuni balneoclimaterice, cele două proiecte fiind elaborate anul trecut. Drept urmare, începând cu anul viitor ar putea să fie şi finanţate”, a declarat Oprea, într-o conferinţă de presă privind dezvoltarea potenţialului turistic al Văii Prahovei, prin modernizarea şi extinderea domeniului schiabil din zonă.

Ministrul a precizat că a avut o întâlnire cu primarii din localităţile turistice de pe Valea Prahovei, între care Azuga, Sinaia şi Buşteni, cu reprezentanţii unor asociaţii de promovare a turismului zonal montan, precum şi cu specialişti în domeniul schiabil din staţiunea austriacă Kitzbühel.

“Scopul principal a fost să învăţăm de la partenerii din Kitzbühel, unde situaţia este ca la noi, cu acelaşi tip de peisaj, cu pârtii de schi pe iarbă, cum au reuşit ca două judeţe, şapte localităţi, să fie împreună într-un domeniu schiabil cu peste 233 km de pârtie, cu peste 570 de hectare de pârtie, să câştige mai mult împreună, să se promoveze, astfel încât să atragă cât mai mulţi turişti”, a afirmat Oprea în urma întâlnirii.

El a mai spus că a fost într-o vizită pe domeniul schiabil din Sinaia şi va merge şi la Azuga. “Am vorbit foarte mult şi despre Buşteni, despre posibilităţile pe care le avem acum. (…) Am avut întrebări specifice despre cum putem avea instalaţii care să meargă mai bine în condiţii de vânt. De foarte multe ori, Sinaia, Azuga şi inclusiv Buşteni închid telecabinele din cauza vântului puternic. Am constatat că ministerul, care ar putea să aducă finanţare pentru dezvoltarea zonei, autorităţile locale, organizaţiile de management a destinaţiei turistice, pot lucra împreună pentru dezvoltarea domeniului schiabil şi a activităţilor din această zonă a Văii Prahovei pe o perioadă de 365 de zile”, a mai spus ministrul Oprea. A

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.