Cupru Min SA Abrud, companie deținută de stat prin ministerul Economiei, are un nou Consiliu de Administraţie pentru următorii 4 ani

Cupru Min - Rosia Poieni Sursa foto: Facebook/ Cupru Min SA Abrud

Compania care exploatează zăcământul de la Roşia Poieni, unde se află 60% din rezervele de cupru ale României, are un nou Consiliu de Administraţie, numit pentru o perioadă de patru ani, potrivit unui anunţ postat marţi pe pagina de Facebook a Cupru Min SA Abrud.

“Cupru Min are un nou Consiliu de Administraţie numit de Adunarea Generală a Acţionarilor pentru un mandat de 4 ani. Cei 5 noi membri sunt: Bogdan Ştefan Chiţescu, Adrian Ovidiu Duicu, Iulia Fabian-Mărincean, Marcel Radu şi Radu Claudiu Roşca. Cupru Min le mulţumeşte pentru activitatea şi eforturile depuse foştilor membri ai Consiliului de Administraţie, care şi-au încheiat mandatul: Lucian Ioan Rus, Ştefan David, Dorel Tomuş, Cristian Bandol şi Alexandru Cordoş. Totodată, le urăm succes noilor membri”, se arată în anunţ, transmite Agerpres.

Potrivit reprezentanţilor companiei, Bogdan Ştefan Chiţescu este economist, director general adjunct în Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene – Programul de Infrastructură Mare şi administrator special Remin Baia Mare, Adrian Ovidiu Duicu este inginer mecanic şi director la Direcţia de Resurse Minerale Neenergetice din Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Iulia Fabian-Mărincean este avocat şi consilier judeţean, Marcel Radu este specialist în geochimie, director de cabinet, secretar de stat în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, coordonator al Direcţiei pentru Administrarea Participaţiilor Statului, iar Radu Roşca este economist, preşedinte şi director al Fondului de Investiţii Transilvania, fost director financiar şi membru al CA Cupru Min.

Analize Economedia

retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu
calculator, job, grafice
automotive foto 2
Victor Moraru si Marian Neacsu
oameni bagaje
multime, oameni, populatie, demografic, trecere de pietoni
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
bani, lei, finante, bancnote
bani, lei, finante, bancnote, bani numarati, impozit, taxe
Vladimir Putin, Xi Jinping, presedinte, rusia, china, moscova, kremlin, beijing, presedinte, china, rusia
bani, finante, lei, financiar, deficit
Gameloft Romania Cluj Napoca
onrc, registrul comertului
onrc, registrul comertului
Jerome Powell, FED
sticle vin
turism calatorii bani
Euro bani fonduri cheltuieli risipă fraude
bani, lei, finante, bancnote, bani numarati
Borhanci_Bazin-de-inot_01
Luca
onrc, registrul comertului
Pod Argeș Grădiștea București Giurgiu
bani, finante, lei, financiar, deficit
aeroport iasi plecari

Cupru Min SA Abrud este o companie unde statul este unic acţionar.

Concentratul extras de Cupru Min este dintr-un zăcământ de tip porfiric, care, pe lângă cupru, conţine şi alte metale.

În luna aprilie a acestui an, ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, a anunţat că, în urma pierderilor financiare înregistrate, urma să înceapă un control la SC Cupru Min SA.

“Cupru Min-ul nu a avut nişte rezultate financiare bune”, a spus atunci Ştefan Radu Oprea.

În vara anului trecut, Ştefan Radu Oprea declara că la Cupru Min, unde statul este unic acţionar, se înregistra “o pierdere conjuncturală”, din câte i-a spus managementul companiei, fiind atunci probleme legate de fluctuaţia pe care a avut-o preţul concentratului la bursă, coroborată cu creşterea preţului la energie.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.