Angajații Dacia au devenit acționari. Peste 11.000 de muncitori de la uzină vor beneficia de acțiuni la Renault

Departamentul Montaj, masini, Dacia, autovehicule Sursă foto: Dacia

Grupul Renault a finalizat a treia ediție a „Renaulution Shareplan”, prin care angajații săi pot prelua acțiuni ale companiei. Peste 93.000 de angajați ai grupului francez au primit 7 acțiuni gratuite, iar 11.300 dintre aceștia sunt români.

Conform reprezentanților grupului auto, în total, inițiativa Renaulution Shareplan 2024 va face posibil transferul către angajații Grupului a aproape 1.881.000 de acțiuni suplimentare, echivalent cu 0,64% din capitalul companiei. La finalul operațiunii, angajații vor deține aproximativ 5,74% din capitalul Renault SA.

„Este un demers care plasează angajații în centrul transformării profunde a companiei. Anul acesta ne reconfirmăm angajamentul de a împărtăși valoarea astfel încât de ea să beneficieze toți cei care o creează. La finalul celei de-a treia ediții a Renaulution Shareplan, angajații vor deține 5,74% din capitalul Renault”, a declarat Luca de Meo, CEO Renault Group.

Analize Economedia

retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu
calculator, job, grafice
automotive foto 2
Victor Moraru si Marian Neacsu
oameni bagaje
multime, oameni, populatie, demografic, trecere de pietoni
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
bani, lei, finante, bancnote
bani, lei, finante, bancnote, bani numarati, impozit, taxe
Vladimir Putin, Xi Jinping, presedinte, rusia, china, moscova, kremlin, beijing, presedinte, china, rusia
bani, finante, lei, financiar, deficit
Gameloft Romania Cluj Napoca
onrc, registrul comertului
onrc, registrul comertului
Jerome Powell, FED
sticle vin
turism calatorii bani
Euro bani fonduri cheltuieli risipă fraude
bani, lei, finante, bancnote, bani numarati
Borhanci_Bazin-de-inot_01
Luca
onrc, registrul comertului
Pod Argeș Grădiștea București Giurgiu
bani, finante, lei, financiar, deficit
aeroport iasi plecari

Acțiunile oferite gratuit ca parte a Renaulution Shareplan (maximum 14 acțiuni gratuite) reprezintă în total aproximativ 817.600 de acțiuni, sau 0,28% din capitalul Renault SA.

În plus, aproape 46.000 de angajați, reprezentând 43% din salariații eligibili, au participat la oferta de subscriere propusă ca parte a planului de acționariat. Investiția totală realizată de către angajați se ridică la peste 31.100.000 de euro, iar valoarea medie subscrisă per salariat se cifrează la 679 de euro. Aceasta reprezintă peste 1.063.000 de acțiuni subscrise, sau 0,36% din capitalul Renault SA.

În România, peste 11.300 de angajați vor beneficia de 7 acțiuni gratuite. Dintre aceștia, peste 2.000 de angajați au și subscris pentru achiziționarea de acțiuni în condiții preferențiale.

În total, operațiunea Renaulution Shareplan 2024 va permite transferul către angajații companiei a aproximativ 1.881.000 de acțiuni, sau 0,64% din capitalul Renault SA, deținute prin intermediul unui fond comun de plasament al companiei (FCPE) sau, în unele țări, direct într-un cont nominal.

La data livrării acțiunilor emise în urma operațiunii, angajații vor deține aproximativ 5,74% din capitalul Renault SA, ceea ce aduce Grupul mai aproape de ambiția sa de a ajunge la un nivel al acționariatului salariat de 10%.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.