Holdingul german Mutares preia o fabrică din România, prin achiziția furnizorului german de piese auto SMA Metalltechnik

Metalltechnik

Holdingul german Mutares, investitor de capital privat, a convenit să achiziționeze furnizorul german de piese auto SMA Metalltechnik și filialele sale, inclusiv fabrica sa din România. Suma nu a fost divulgată.

SMA Metalltechnik se va alătura furnizorului de echipamente originale SFC Group, parte a companiei de portofoliu a Mutares, Amaneos, cu scopul de a consolida capacitățile de produse ale grupului și portofoliul de clienți, a declarat joi cumpărătorul într-un comunicat de presă.

Tranzacția este așteptată să se încheie în ultimul trimestru al anului 2024.

Analize Economedia

retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu
calculator, job, grafice
automotive foto 2
Victor Moraru si Marian Neacsu
oameni bagaje
multime, oameni, populatie, demografic, trecere de pietoni
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
bani, lei, finante, bancnote
bani, lei, finante, bancnote, bani numarati, impozit, taxe
Vladimir Putin, Xi Jinping, presedinte, rusia, china, moscova, kremlin, beijing, presedinte, china, rusia
bani, finante, lei, financiar, deficit
Gameloft Romania Cluj Napoca
onrc, registrul comertului
onrc, registrul comertului
Jerome Powell, FED
sticle vin
turism calatorii bani
Euro bani fonduri cheltuieli risipă fraude
bani, lei, finante, bancnote, bani numarati
Borhanci_Bazin-de-inot_01
Luca
onrc, registrul comertului
Pod Argeș Grădiștea București Giurgiu
bani, finante, lei, financiar, deficit
aeroport iasi plecari

„Odată cu achiziția S.M.A. Metalltechnik, ne consolidăm și mai mult segmentul de automobile și mobilitate în domeniul țevilor foarte impermeabile. Această completare strategică reprezintă încă un pas pentru Grupul SFC în direcția de a fi furnizorul preferat de soluții avansate, durabile și inovatoare de etanșare și fluidizare pentru clienții din întreaga lume”, a declarat Johannes Laumann, CIO al Mutares.

Metalltechnik dezvoltă și produce țevi din aluminiu foarte impermeabile, în special pentru mediile de răcire utilizate în aplicații auto, cum ar fi controlul climatizării interioare și răcirea bateriei. Unitatea sa din România a angajat 309 persoane în 2023, înregistrând un profit net de 1,4 milioane de lei (307.852,58 dolari/285.116,32 euro) la venituri de 128,1 milioane de lei, potrivit datelor Ministerului de Finanțe.

În afară de fabrica sa din orașul Oradea din nord-vestul României, SMA Metalltechnik are unități de producție în Germania, Africa de Sud și China, după ce a stabilit recent relații pe termen lung cu clienți importanți din industria auto. Se estimează că societatea va genera venituri de aproximativ 160 de milioane de euro în 2025.

Grupul SFC este specializat în producția de sisteme de transfer de fluide, produse ușoare pentru fluide și soluții de etanșare pentru industria auto.

La începutul acestei luni, Mutares a fost de acord să vândă compania MobiLitas, aflată în portofoliul său de transport public din Serbia, firmei locale de IT Saniva pentru un preț de „o singură cifră de milioane de euro”.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.