Zilnic, la 15:55, la o cantină „împinge tava” din centrul Iașului, timpul pare că se oprește. Tăvile rămân nemișcate pe bandă, iar conversațiile se sting într-un zumzet reținut.
De o parte și de cealaltă a vitrinelor cu șnițele aurii, cu salate preparate dintr-un amestec colorat de legume sau cu recipiente aburinde cu pui cu smântână, angajații și clienții se uită la ceas. Nu se mai comandă nimic. Nu se mai vinde nimic.
Toată lumea așteaptă ora 16:00 – începutul Happy Hour-ului, când toate preparatele din zi se vând la jumătate de preț, scrie Ziarul de Iași.
„Gusstare” e o cantină cu autoservire, poziționată în centrul Iaşului, lângă Liceul Vasile Alecsandri. Locul s-a lipit de rutina angajaților din birourile de prin zonă, care îl știu deja ca pe un punct fix de prânz, dar și ca pe o variantă bună de cină – mai ales pentru cei care nu mai au chef să gătească după program. Reducerea de 50% de la ora 16:00 a devenit, în timp, un fenomen local.
Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:
- articolul continuă mai jos -
Corporatiști, funcționari, studenți, pensionari, vânzători de la magazinele apropiate – toți știu că dacă mai ai puțină răbdare după-amiaza, poți pleca acasă cu două feluri de mâncare la preț de unul. Mâncare gătită, nu sandvișuri sau fast-food.
Modelul e simplu și funcționează: la 16:00 se aplică automat 50% reducere la tot ce mai e disponibil. Meniul zilei, zilnic altul, e compus dintr-o ciorbă și un fel principal de mâncare și costă 35 de lei, înainte de happy hour.
Pentru cei care preferă alte combinații din cele 16 oferite zilnic de Gusstare, prețul poate fi puțin mai mare, explică managerul restaurantului „împinge tava”: „De exemplu, dacă luni avem pui cu smântână și mămăliguță, cu ciorbă de pui, pachetul costă 35 de lei. În schimb, drei ciorbă de legume și pui cu smântână, cumperi produsele separat și te duci spre 50 de lei, chiar dacă e o ciorbă mai simplă”.
Chiar și așa, coada de clienți se șerpuiește uneori prin tot restaurantul și ajunge până afară, spune și Irina Ceuca, bucătăreasa de la Gusstare.
Citește integral pe Ziarul de Iași.