Preconizata creștere a TVA-ului din industria HoReCa de la 9%, la 11% îi îngrijorează pe proprietarii restaurantelor din centrul Sibiului., Aceștia spun că multe localuri vor falimenta, notează Turnul Sfatului.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Ei spun că sunt dezamăgiți și că scumpirea produselor pe care ei le vând nu este o soluție, mai ales că sunt clienți puțini, iar domeniul este destul de afectat chiar și fără eventuale creșteri ale prețurilor.

„Și așa nu prea vine lumea, credeți că o să mai vină lumea dacă scumpim? De ce nu tragem din pensiile speciale, din primele pe care le iau ei. Nu vreau să scumpim, lumea vorbește oricum că prețurile sunt scumpe, dacă scumpim credeți că mai vine cineva? Cei de la conducere cred că cei din HoReCa se îmbogățesc, dar nu așa stă treaba.

Analize Economedia

România-Ungaria steaguri
un programator lucreaza la un laptop
adrian-dragos-paval-dedeman
economie calcule
somer calculator
burse, piete, multipli
bani, lei, economie, finante, deficit, inflatie
armata romana, capu midia, romania, nato, militari, soldati, antrenament, exercitiu militar, himars, rachete, sisteme de aparare aeriana
auto, masina chinezeasca
om robot industria automotive
transport
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
linie asamblare Dacia
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA

Nu muncesc 18 ore pe zi doar să fac muncă patriotică sau cantină socială. O trecem la pierderi această măsură, ce să facem, nu ar fi singura. Bine că nu ne-au mărit tot la 21%. Nu prea avem sprijin din partea nimănui, să ne sprijine și instituțiile statului”, a spus pentru Turnul Sfatului Gigi Stanciu, patronul restaurantului Old Lisbon.

Despre situație am vorbit și cu Horațiu Bujac, reprezentatul Organizației Patronale a Operatorilor HoReCa din Sibiu, care vede ieșirea din această problemă doar cu sprijin și deschidere din partea administrației locale din Sibiu.

„Totul este confuz, încă suntem dezorientați, ne raportăm acum și la costurile de energie pentru că și acolo vorbim de creșteri. Cred că totul s-ar rezolva dacă am avea și clienți. Sunt vremuri grele, iar ca de fiecare dată HoReCa este afectată. Sperăm ca autoritățile locale să ne sprijine și să fie alături de noi.  Avem nevoie de evenimente cât mai multe, de o promovare foarte bună a orașului și de un parteneriat corect cu administrația locală”, spune acesta.