ANPC a amendat cu 53.000 lei retailerii PENNY, Profi și Carrefour, din stațiunile de pe Valea Prahovei

ANPC, Profi, PENNY, Carrefour, amenzi Sursa: ANPC

Comandamentul de Iarnă 2021, organizat de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), a verificat trei mari operatori economici care au magazine în cunoscutele stațiuni de pe Valea Prahovei. Este vorba despre magazinele din Bușteni și Predeal: PENNY, Profi și Carrefour.

În urma abaterilor constatate au fost aplicate următoarele sancțiuni:

  • 4 amenzi contravenționale, în valoare de 53.000 lei;
  • 1 avertisment;
  • oprirea temporară a prestării serviciului până la remedierea deficiențelor, pentru măcelăria din magazinul Penny și pentru vitrinele asistate de la Profi;
  • oprirea definitivă de la comercializare a peste 150 kg de produse alimentare;
  • oprirea temporară de la comercializare a peste 400 kg de produse alimentare până la remedierea deficiențelor.

Sursă: ANPC

Comandamentul are misiunea de a preveni și combate practicile care dăunează vieții, sănătății, securității și intereselor economice ale consumatorilor aflați în vacanță, în stațiunile din România, în perioada sărbătorilor de iarnă.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Sursă: ANPC

În urma acțiunilor de control, comisarii ANPC au constatat mai multe abateri de la lege. Printre acestea se numără:
– utilizarea, la raionul de vitrină asistată – a unor vitrine frigorifice neigienizate, ale căror tăvi de prezentare a mărfii conțineau urme de resturi alimentare, pete și lichid provenit de la scurgerile din produse;
-existența unor ventilatoare ale vitrinelor frigorifice care aveau depuneri sau strat gros de praf pe grila de protecție a ventilatorului, urme de mucegai, și de rugină pe tăblia din partea superioara a vitrinei. Având în vedere că în vitrina aerul este recirculat permanent cu ajutorul ventilatoarelor insalubre și neigienizate, produsele alimentare neambalate (vrac) și cele care sunt desfăcute in vederea comercializării la sută de grame, sunt supuse riscului de a se contamina, devenind astfel produse alimentare nesigure pentru consumatori;
-comercializarea de legume – fructe cu modificări organoleptice, lovituri mecanice, pete, deshidratate, consistență moale, improprii consumului uman;
-utilizarea unor vitrine frigorifice la diverse raioane (zarzavat, congelate etc.) și a unor spații de frig insalubre, cu urme de resturi alimentare lipite pe tăvile de inox, suprafețe cu rugină, urme de insecte.

Analize Economedia

criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic

Sursă: ANPC

„Deși unii operatori economici demonstrează că neglijența este încă întâlnită, considerăm că, prin monitorizarea permanentă și verificările atente, dar și prin consiliere și prevenție, veghem la respectarea legii și a drepturilor consumatorilor, pe care îi asigur încă o dată că au în noi un partener și, ca atare, un sprijin redutabil”, a declarat Mihai Culeafă, președintele ANPC.

Sursă: ANPC