Producătorul japonez de aparate electronice Panasonic este cea mai recentă companie care anunță săptămâna de lucru de patru zile

Japonia, munca, saptamana de munca, angajati Sursă: Unsplash

Producătorul japonez de aparate electronice Panasonic este cea mai recentă companie importantă care a anunțat o săptămână de lucru de patru zile angajaților interesați, scrie ziarul Nikkei, citat de Business Insider.

În încercarea de a îmbunătăți echilibrul dintre viața profesională și cea privată, guvernul japonez a recomandat companiilor să permită angajaților să opteze pentru o săptămână de lucru de patru zile.

De asemenea, compania se îndreaptă către un program de lucru mai flexibil. Aceasta include încurajarea mai multor angajați să lucreze de la distanță și permiterea angajaților să se transfere în alt oraș fără familiile lor, o practică corporativă comună în Japonia.

Panasonic se alătură unui număr mic de companii japoneze care introduc săptămâna de lucru de patru zile, inclusiv firma farmaceutică Shionogi și dezvoltatorul de sisteme Encourage Technologies. Ambii plănuiesc să ofere opțiunea de a lucra patru zile pe săptămână din aprilie. Aproximativ 8% dintre companiile japoneze au oferit mai mult de două zile libere pe săptămână în 2020.

Sursă: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *