Rusia: Probleme majore pentru industrie după ieșirea din piață a SAP și Oracle / Mii de companii vor avea probleme cu softurile și sistemele cloud

computer, calculator, birou Sursa foto: Pexels

Dezvoltatorii de software pentru companii SAP și Oracle au anunțat oprirea activităților lor în Federația Rusă, ca urmare a invadării Ucrainei, ceea ce înseamnă o problemă majoră pentru economica rusă, scrie publicația locală Kommersant.

Sistemele SAP și Oracle sunt folosite de aproape toată industria rusă, de companiile din energie, transport și alte sectoare. Utilizatorii sistemelor cloud pot fi deconectați de la acestea imediat după expirarea licențelor. Cei cu software legat de propriul hardware vor putea folosi software-ul, dar nu vor primi actualizări. Există deja niște analogi ale SAP și Oracle în Rusia, dar o înlocuire de urgență va costa companiile miliarde de ruble, spun experții citați de Kommersant.

Potrivit unei surse Kommersant dintr-o companie mare de software, SAP a întrerupt toate ciclurile de vânzări și, de asemenea, a încetat să sprijine companiile incluse în listele de sancțiuni din SUA și UE. Vorbim și despre actualizarea software-ului, dar „nu se vorbește încă de o retragere completă”, asigură interlocutorul Kommersant. În cazul Oracle, spun sursele lui Kommersant, „vorbim despre oprirea actualizărilor și suport pentru soluții”.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *