După ce Rusia spune că a efectuat plățile, investitorii își îndreaptă atenția către următoarele date scadente

Banca centrala a Rusiei a Sursa foto: cbr.ru

După ce Rusia spune că a efectuat plățile în dolari, investitorii își îndreaptă acum atenția asupra viitoarelor plăți, scrie Reuters.

Vineri, Ministerul de Finanțe al Rusiei a declarat că și-a îndeplinit pe deplin obligațiile. Sursele implicate în procesul în mai multe etape de plăți de 117 milioane dolari au confirmat că fondurile erau pe drum către creditori.

Însă unii deținători de obligațiuni europeni au spus că au primit fonduri scadente în dolari SUA, în timp ce doi creditori din Taiwan au declarat pentru Reuters că fondurile sunt în curs de a fi remise.

Plata era scadentă miercuri, dar Rusia avea o perioadă de grație de 30 de zile pentru plată, care trebuie livrată integral și în moneda potrivită pentru a evita neplata.

Rusia are în circulație în jur de 40 de miliarde de dolari obligațiuni externe, dintre care jumătate sunt deținute de investitori străini. Nu era clar dacă deținătorii locali ai obligațiunilor, care includ unii dintre cei mai mari creditori ai țării, au primit plățile.

Sursa foto: cbr.ru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *