Italia pregătește un nou plan de relansare economică de 40 de miliarde de euro

Mario-Draghi

Guvernul italian pregătește un nou plan de relansare în valoare de circa 40 de miliarde de euro pentru a susține economia, puternic afectată de criza coronavirusului, a declarat pentru Reuters o sursă apropiată discuțiilor, transmite publicația boursorama.com.

Împrumuturile suplimentare pentru finanțarea acestui plan vor majora probabil deficitul în acest an peste pragul de 10% din produsul intern brut (PIB), față de 9,5% în 2020, când economia s-a contractat cu 8,9% din cauza restricțiilor sanitare, a precizat o sursă guvernamentală.

Banii vor fi folosiți pentru suplimentarea subvențiilor acordate companiilor care au fost constrânse să-și închidă activitatea din cauza restricțiilor și pentru prelungirea unui moratoriu privind datoriilor întreprinderilor mici și mijlocii, dur afectate de carantinele succesive.

Cea mai recentă estimare oficială, realizată de precedentul guvern, în ianuarie, estima un deficit de 8,8% în acest an, pe baza unei previziuni de creștere economică de 6%, care, potrivit oficialilor citați, ar urma să fie revizuită în scădere pentru un obiectiv între 4% și 5%.

Noile măsuri de relansare vor conduce de asemenea la creșterea datoriei publice a Italiei, care se ridica la 155,6% la sfârșitul lui 2020.

Noile obiective privind deficitul și datoria urmează să fie aprobate în această săptămână.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *