Activele fondurilor de pensii facultative au crescut cu 10% în interval de un an

Bani, fonduri europene, investitii, domenii de activitate, agricultura, constructii, IT, afaceri, antreprenori Sursa: Unsplash

Fondurile de pensii facultative aveau active în valoare de 3,4 miliarde de lei, la 31 martie 2022, în creştere cu 10% comparativ cu nivelul înregistrat la aceeaşi dată a anului anterior, conform unui raport al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), citat de Agerpres.

“Cele mai multe investiţii au fost efectuate local (92%), majoritatea fiind denominate în lei (91%).”, se menţionează în raport.

Titlurile de stat deţineau cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 2,089 miliarde de lei, respectiv 61,44%. Pe locul doi se aflau acţiunile, cu 935,560 milioane de lei (27,5%). Obligaţiunile corporative se situau pe locul trei din acest punct de vedere, cu 139,756 milioane de lei, respectiv 4,11% din totalul activelor.

Potrivit datelor ASF, fondurile de pensii facultative aveau 576.939 de participanţi în martie.

Pe Pilonul III sunt active următoarele fonduri de pensii: Aegon Esential, Azt Moderato, Azt Vivace, BCR Plus, BRD Medio, Generali Stabil, NN Activ, NN Optim, Pensia Mea şi Raiffeisen Acumulare.

Sursa: Unsplash

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *