AFM a început analiza dosarelor de finanțare în cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice din 2021: Au fost analizate aproximativ 800 de cereri de finanțare

Simtel, fotovoltaice Sursa foto: Captură Inquam

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a transmis la solicitarea Economedia că a început analiza dosarelor de finanțare în cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice din 2021. AFM spune că, în prezent, au fost analizate aproximativ 800 de cereri de finanțare și urmează să fie introduse pe circuitul de aprobare.

„Transmiterea listelor centralizatoare către AFM – a fost prima etapă în cadrul procedurii de înscriere în program 2021-2022. Instituția noastră a emis instrucțiuni suplimentare și a programat datele la care instalatorii pot încărca informațiile și documentele în aplicația informatică, DOAR pentru persoanele fizice cuprinse în listele transmise, această etapă reprezentând finalizarea înscrierii în program. Ulterior, fiecare persoană poate verifica înscrierea în aplicație, utilizând codul numeric personal. La momentul actual aproximativ 800 de cereri de finanțare au fost analizate și urmează să fie introduse pe circuitul de aprobare”, potrivit informațiilor transmise la solicitarea Economedia.

Instituția spune că preconizează ca analiza dosarelor de finanțare se va efectua atât de către angajații AFM cât și prin externalizarea procesului de evaluare. Astfel AFM a demarat și procedura de achiziții publice pentru servicii de evaluare a cererilor de finanțare depuse de solicitanți în cadrul programelor finanțate de fondul pentru mediu. În acest moment, sunt în analiză ofertele depuse în cadrul acestei proceduri. Economedia a scris despre această achiziție publică aici. 

„AFM va depune toate eforturile pentru finalizarea cât mai rapidă a tuturor dosarelor de finanțare. Bugetul AFM va asigura suma necesară pentru toate dosarele de finanțare depuse care îndeplinesc criteriile de eligibilitate conform ghidului de finanțare”, se mai menționează în răspunsul AFM.

Sursa foto: Captură Inquam

Comentarii

  1. Bai taraturilor de la AFM cu unguri vostru verde in cap, daca mai tot stam după impertinenta voastră trece anul de când am depus dosare! Ce dracu ați făcut o jumate de an? Când vreți să se apuce instalatorii de pus panouri pe acoperiș, de Crăciun sau de Revelion!?!?

  2. Dacă au fost verificate și corespund, de ce aprobări mai au nevoie ? Se trage de timp pentru că nu au nici un ban in cont, iar pe noi ne aburesc până în preajma alegerilor. Să vă fie rușine !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *