Twitter începe bătălia juridică cu cel mai bogat om din lume. “Se pare că dl Musk crede că este liber să se răzgândească, să distrugă compania, să-i perturbe operațiunile, să distrugă valoarea acționarilor și să plece”

Elon Musk 1 foto Facebook-Wikipedia Wikipedia

Twitter îl dă în judecată pe miliardarul Elon Musk pentru a încerca să îl forțeze să cumpere platofrma de socializare, punând astfel bazele unei bătălii juridice cu cel mai bogat om din lume, transmite BBC.

Această acțiune are loc după ce Musk a anunțat vineri că renunță la propunerea sa de preluare a Twitter, în valoare de 44 de miliarde de dolari. El a susținut că Twitter nu a oferit informații despre numărul de conturi false și de spam de pe platformă.

Acum, Twitter a cerut unei instanțe din Delaware să îi ordone lui Musk să finalizeze fuziunea la prețul convenit de 54,20 dolari pe acțiune Twitter.

“După ce a montat un spectacol public care a pus Twitter în joc și după ce a propus și apoi a semnat un acord de fuziune favorabil vânzătorului, se pare că domnul Musk crede că el – spre deosebire de orice altă parte care face obiectul legislației contractuale din Delaware – este liber să se răzgândească, să distrugă compania, să-i perturbe operațiunile, să distrugă valoarea acționarilor și să plece“, se arată în proces.

Procesul l-a acuzat în continuare pe Musk de “o listă lungă” de încălcări ale acordului de fuziune care “au aruncat o umbră asupra Twitter și a afacerilor sale”.

Președintele Twitter, Bret Taylor, a scris pe Twitter că site-ul de microblogging a dorit “să îl facă pe Elon Musk responsabil de obligațiile sale contractuale”.

În proces se spune că Musk, care este și șeful companiei de automobile electrice Tesla, a renunțat la afacere deoarece aceasta “nu mai servește intereselor sale personale”.

În proces se spune că, după ce Musk a fost de acord cu afacerea, piața bursieră a scăzut, împreună cu acțiunile Tesla.

“Valoarea participației domnului Musk la Tesla, ancora averii sale personale, a scăzut cu peste 100 de miliarde de dolari de la vârful atins în noiembrie 2021. Așa că [domnul] Musk vrea să iasă”, se arată în comunicat.

“În loc să suporte costul declinului pieței, așa cum prevede acordul de fuziune, [dl] Musk vrea să îl transfere către acționarii Twitter”, a adăugat acesta.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: