Contract de 23 milioane euro pentru construcția unei unei parcări Park&Ride în zona centrală a Brașovului. Se așteaptă bani din rectificarea bugetară

turism romania, brasov Sursa foto: Pixabay

Consiliul Local Brașov a scos la licitație în SICAP un contract de 112 milioane de lei pentru lucrări de construcție a unei parcări de tip Park&Ride în zona centrală a orașului, un proiect întârziat cu trei ani, care a fost inclus în Programul Operațional Infrastructura Regională 2020, deci finanțabil cu fonduri europene nerambursabile.

Parcarea ar urma să fie gata în maximum 16 luni de la semnarea contractului cu firma desemnată câștigătoare și ar urma să aibă 700 de locuri, două niveluri în subteran, parter și un etaj și o suprafață de construită de 4.977,94 metri pătrați.

„Obiectul achiziției îl reprezintă: Execuția lucrărilor de construcție pentru obiectivul de investiții “Construire Park&Ride – Bartolomeu“, în conformitate cu prevederile caietului de sarcini . Lucrările se vor executa conform proiectelor următoare: a)Proiectul Tehnic nr. 241/2021 întocmit de PROIECTANT GENERAL: ASOCIEREA S.C. TEHNO CONSULTING SOLUTIONS S.R.L. și S.C. K-BOX CONSTRUCTION DESIGN S.R.L. având ca obiectiv “ Construire park&ride -Bartolomeu” , parte integrantă din caietUL de sarcini, care se va pune la dispoziția executantului împreună cu Autorizatia de Construire nr. 398/22.08.2022 cu toate documentele aferente; b)Proiectul Tehnic nr. 695/2019 întocmit de PROIECTANT GENERAL: ASOCIEREA S.C. TEHNO CONSULTING SOLUTIONS S.R.L. și S.C. K-BOX CONSTRUCTION DESIGN S.R.L. având ca obiectiv Deviere conducte apă și canalizare , branșament apă și racorduri de canalizare pentru obiectivul de investiții “Construire park&ride – Bartolomeu”, parte integrantă din caietUL de sarcini, care se va pune la dispoziția executantului împreună cu Autorizatia de Construire nr. 100/18.03.2022 cu toate documentele aferente”, este descrierea achiziției.

Tot în descrierea achiziției este precizat însă că acest contract are o clauză suspensivă legată de alocarea bugetară: „Prezenta procedură de atribuire este inițiată sub incidența clauzei suspensive, în sensul că încheierea contractului este condiționată de alocarea fondurilor bugetare alocate și aprobate cu această destinație, semnarea contractului făcându-se cu respectarea dispozițiilor referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intră sub incidența legislației privind finanțele publice, respectiv pana la urmatoarea rectificare bugetara care se va efectua ca urmare a incheierii actului aditional nr. 2 de majorare a valorii contractului de finantare nr. 5159/09.03.2020”. Traducerea: Brașovul nu are încă banii pentru proiect, pentru că aceste programe europene funcționează pe prinicpiul “Investești din banii tăi acum, primeștu ulerior compensarea de la Bruxelles, pe baza documentelor justificative”. În consecință, Brașovul așteaptă acum o decizie favorabilă de la nivel central – Guvern pentru fondurile necesare construcției parcării.

Licitația pentru Park&Ride-ul Bartolomeu se ține în 27 decembrie, departajarea ofertelor se face în funcție de preț, componenta tehnică și termenul de execuție a lucrărilor. Comisia de licitație va puncta cu maximum un termen asumat de 12 luni pentru întreaga execuție.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *