A fost promulgată legea prin care casa teritorială de pensii comunică, în 5 zile, angajatorului o informare despre emiterea deciziei de pensionare

Pensionari Agerpres Nicoleta Pana sursa foto: Agerpres/ Nicoleta Pană

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, actul normativ care completează art. 106 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, informează Administraţia Prezidenţială, citată de News.ro. Conform legii, în termen de 5 zile de la data emiterii, casa teritorială de pensii emitentă comunică angajatorului o informare cu privire la emiterea deciziei de pensionare pentru limită de vârstă, anticipată, anticipată parţială sau de invaliditate.

Actul normativ are ca obiect de reglementare completarea art. 106 din Legea nr. 263/2010 cu un nou alineat, alin.(5), urmărindu-se instituirea, pentru casele teritoriale de pensii, a obligaţiei de a comunica angajatorului o informare, în termenul prevăzut la art.106 alin. (4), cu privire la emiterea deciziei de pensionare pentru limită de vârstă, pentru pensionarea anticipată sau anticipată parţial ori pentru invaliditate a angajatului său.

Prin urmare, „în termenul prevăzut la alin. (4), casa teritorială de pensii emitentă comunică angajatorului o informare cu privire la emiterea deciziei de pensionare pentru limită de vârstă, anticipată, anticipată parţială sau de invaliditate. Informarea va cuprinde numele şi prenumele persoanei, tipul deciziei de pensionare, precum şi data emiterii acesteia”, indică legea promulgată de către şeful statului.

sursa foto: Agerpres/ Nicoleta Pană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *