A fost semnat contractul de 100 milioane euro pentru extinderea şi modernizarea Aeroportului Internaţional Craiova / Mai mult de jumătate din bani provin din fonduri europene

G4Media apr. 27, 2022 0 comentarii
aeroport craiova

Conducerea Aeroportului Internaţional din Craiova a semnat, miercuri, contractul de proiectare şi execuţie lucrări pentru proiectul de 100 milioane euro prin care acest aeroport va fi extins şi modernizat, informează Agerpres.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Cosmin Vasile, a declarat că prin această investiţie zona Aeroportului din Craiova va deveni un adevărat pol de dezvoltare pentru întreaga regiune Sud-Vest Oltenia.

“Este un contract de finanţare pentru extinderea şi dezvoltarea Aeroportului din Craiova, contract semnat în decembrie 2021, de aproape 100 milioane euro, care aduce o nouă perspectivă atât pentru aeroport, cât şi pentru judeţ şi întreaga zonă. Toată zona aeroportului este un adevărat pol de dezvoltare economică. Aici avem o serie de investiţii, printre care şi o investiţie pentru un terminal intermodal de cargo şi transport de marfă. Este primul aeroport din România care a accesat fonduri prin POIM, iar acest contract este cel mai mare contract ca valoare derulat în acest moment de CJ Dolj. Mă bucur că licitaţia a mers foarte repede, au candidat firme importante, au depus oferte, care au fost analizate la virgulă şi a câştigat această asociere după câteva luni de licitaţie, nu după ani, aşa cum se întâmplă uneori, din cauza contestaţiilor şi a proceselor. De altfel, aşa ar trebui să meargă tot ce înseamnă licitaţie într-o ţară europeană, nu doar din fonduri europene, ci şi din fonduri locale”, a spus preşedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

Contractul face parte din proiectul “Extinderea şi modernizarea Aeroportului Internaţional Craiova”, proiect finanţat în cadrul Axei Prioritare nr. 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient, Obiectiv specific 2.3 – Creşterea gradului de utilizare sustenabilă a aeroporturilor, Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020, cu o valoare totală de 479.273.902,31 lei inclusiv TVA, din care cofinanţare UE 280.518.150,47 lei fără TVA.

Proiectul este co-finanţat de Consiliul Judeţean Dolj, care este şi proprietarul Aeroportului Internaţional din Craiova.

Licitaţia a fost cîştigată de Asocierea Construcţii Erbaşu + Grup Primacons + Vahostav – SK, AS, prin lider Construcţii Erbaşu.

Contractul prevede servicii de proiectare, servicii de asistenţă tehnică din partea proiectantului pe perioada de execuţie a lucrărilor (inclusiv fazele determinante şi modificări ale proiectului dacă este cazul) şi execuţia lucrărilor.

Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *