Acționarii Transgaz au respins numirea, în Consiliul de Administrație, a economistului Petrișor Peiu, apropiat de partidul extremist AUR

Redacția iun. 14, 2022 6 comentarii
AUR, George Simion, Claudiu Tarziu, Petrisor Peiu

Acționarii companiei naționale de transport a gazelor Transgaz au decis, marți, în adunarea generală, să respingă numirea provizorie în Consiliul de Administrație al companiei a economistului Petrişor Peiu, apropiat de partidul extremist AUR.

„Cu 32.541 de voturi Pentru reprezentând 0.372950% din numărul total de voturi exprimate, cu 8.078.528 de voturi Împotrivă reprezentând 92,588640% din numărul total de voturi exprimate și cu 614.114 de voturi Abținere, reprezentând 7,038410% din numărul total de voturi exprimate, nu aprobă numirea domnului Peiu Petrișor-Gabriel în calitate de membru provizoriu al Consiliului de Administrație cu o durată a mandatului de maxim 4 luni, începand cu data de 17.06.2022, cu posibilitatea prelungirii mandatului cu încă 2 luni, până la finalizarea procedurii de selecție”, arată hotărârea acționarilor Transgaz.

În schimb, acționarii Transgaz au aprobat celelalte două propuneri de membri provizorii ai Consiliului de Administraţie cu o durată a mandatului de maxim 4 luni, începând cu data de 17 iunie 2022. Unul dintre aceștia este Orosz Csaba, membru CA al Transgaz din iunie 2021 și membru UDMR. Celălalt este Gheorghiţă Agafiţei, fost consilier la Cancelaria Primului Ministru şi al Ministrului Apărării Naţionale.

Reamintim că Petrișor Peiu a fost propus în CA al Transgaz de către Marian Neacșu (PSD), secretarul general al guvernului, au declarat pentru G4Media surse guvernamentale. Petrișor Peiu a confirmat pentru G4Media că i s-a propus această funcție, dar nu a dorit să precizeze cine i-a făcut propunerea. Ulterior, PSD spunea că nu îl mai susține pe Petrișor Peiu.

SGG este acționarul majoritar al Transgaz, cu 58,5% din acțiuni, și controlează practic compania.

Cine este Petrișor Peiu și relația cu AUR

Petrișor Peiu s-a remarcat în ultimii ani cu atacuri furibunde la adresa Transgaz, pe măsură ce compania și-a extins rețeaua de conducte astfel încât România să poată importa gaze naturale și din alte surse decât Rusia.

În 15 februarie, Petrișor Peiu a participat ca invitat principal, alături de Eugen Orlando Teodorovici, la o dezbatere organizată de partidul extremist AUR pe teme de energie. Peiu a stat la prezidiul dezbaterii alături de copreședinții AUR de la acel moment, George Simion și Claudiu Târziu, dar și de Eugen Orlando Teodorovici. Petrișor Peiu este un invitat frecvent în emisiuni cu liderul AUR George Simion.

În 23 februarie, co-președintele AUR, George Simion, a declarat la Realitatea TV, că ”îi va vizita acasă” pe politicienii despre care Petrișor Peiu, un analist economic care propovăduiește naționalismul economic, a susținut că și-ar fi angajat soțiile în Consiliile de Administrație de la Transgaz și Petrom.

În 2016, Petrișor Peiu a scris pe contul său de Facebook un mesaj puternic de solidaritate cu George Simion: ”Și eu sunt George Simion pentru că fiecare politician dintre cei care controlează statul Republica Moldova este de fapt un Vladimir Voronin!”

Petrișor Peiu este un analist economic care propovăduiește naționalismul economic. El este profesor la Universitatea Politehnica din București, a fost consilier al foștilor premieri Radu Vasile și Adrian Năstase, președinte al Sidex Galați și administrator al unor companii precum Romtelecom, Omniasig și Electroputere, iar în prezent este consultant în afaceri.

Petrișor Peiu a lansat în trecut mai multe atacuri la adresa companiei Transgaz. De exemplu, în anul 2018, el acuza Transgaz de „secretomanie” și că ascunde relația cu o firmă care sprijină regimul lui Viktor Orban din Ungaria. Transgaz i-a răspuns, ulterior, că respinge acuzaţiile că ar face un joc în favoarea Ungariei.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Comentarii

  1. AUR tine cu romanii motiv pentru care, cred eu, e numit extremist de entitati anti-romanesti si mai e si anti-lgbt, adica un pacat in plus , si mai e si ortodox, a2-lea pacat in plus si atunci e extremist ! Petrisor Peiu trbuia sa-si schimbe numele, al lui e prea romanesc!

  2. Să ignori mințile luminate ale României numai din considerente politice este o crimă politica de neiertat. O lume întreagă îl apreciază pe Petrișor Peiu și niște politruci îl consideră extremist doar pentru că a răspuns prezent la o dezbaterea inițiată de un partid de opoziție. AUR nu e votat de popor? 15% din populație eunt extremiști?
    Mai de grabă CA se teme de profesionalismul lui profesional și integritatea acestuia. Nu mai pot face ei jocurile murdare.

  3. Interesant ar fi sa-i prezentati si pe cei alesi, ce realizari au, pe langa atacul la persoana pe care l-ati facut practicand o mizerie de jurnalism. E trist, nu sunteti liberi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *