Acționarul Vodafone din Emiratele Arabe Unite ia în considerare investiţii comune cu operatorul de telecomunicații

Vodafone Sursă foto: Vodafone

Cel mai mare operator de telecomunicaţii din Emiratele Arabe Unite – e& – a anunţat vineri că ia în considerare investiţii comune cu Vodafone, după ce săptămâna trecută a plătit 4,4 miliarde de dolari pentru achiziţionarea unei participaţii de 9,8% la grupul britanic, în încercarea de a-şi diversifica operaţiunile la nivel global, transmite Reuters, citat de Agerpres.

e& vrea să colaboreze cu Vodafone în domeniul achiziţiilor şi pe segmentul de cercetare-dezvoltare (R&D).

În luna februarie a acestui an, fostul Etisalat şi-a schimbat denumirea în e& în încercarea de a se transforma într-un conglomerat global de investiţii în tehnologie.

Hatem Dowidar, directorul general al companiei din Emiratele Arabe Unite, a afirmat că este încrezător în strategia Vodafone, inclusiv vânzările de active şi consolidarea în Europa.

„Cred că ei ştiu clar ceea ce trebuie făcut şi încearcă să facă”, a răspuns Dowidar când a fost întrebat dacă Vodafone ar trebui să fie mai agresivă în privinţa achiziţiilor.

„Canalul va fi deschis dacă vor exista investiţii în care vom veni ca partener”, a explicat şeful e&, referindu-se la potenţialele co-investiţii.

Dowidar a explicat că e& a achiziţionat participaţia deoarece crede că Vodafone este subevaluat, dar nu există planuri de majorare a acesteia “în acest moment”, iar e& va rămâne un investitor pasiv.

Cele două companii vor coopera pe segmentul de cercetare-dezvoltare şi în domeniul achiziţiilor, inclusiv componente standard, pentru reducerea costurilor, dar vor fi luate în considerare şi societăţi mixte, a declarat Dowidar.

Acesta a adăugat că se aşteaptă să finalizeze oferta de majorare a participaţiei la compania Mobily din Arabia Saudită la 50% până la finalul trimestrului 3 din 2022.

Vodafone, la fel ca toţi operatorii de telefonie mobilă, are probleme pe pieţele mature, unde competiţia şi reglementările au dus la scăderea preţurilor. Datoria netă a grupului Vodafone a ajuns la 44,3 miliarde de euro, iar directorul general Nick Read este presat să simplifice portofoliul şi să îmbunătăţească randamentele pentru acţionari, după o scădere de peste 20% a cotaţiei acţiunilor Vodafone de la numirea lui Read în postul de CEO, în 2018.

Sursă foto: Vodafone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *