Acțiunile europene au deschis luni în scădere, în timp ce traderii au reacționat la primele rezultate ale alegerilor pentru Parlamentul European

Bursa Wall Street trader - chris liverani - unsplash Foto: Trader pe Bursa de pe Wall Street / Chris Liverani - Unsplash

Acțiunile europene au deschis luni în scădere, în timp ce traderii au reacționat la primele rezultate ale alegerilor pentru Parlamentul European, care sugerează că partidele de extremă dreapta au crescut în popularitate, relatează CNBC.

Indicele pan-european Stoxx 600 a scăzut cu 0,65% în primele tranzacții, toate sectoarele, cu excepția celui de turism, fiind pe roșu. Acțiunile din domeniul construcțiilor au scăzut cu 1,5%.

Primele rezultate ale alegerilor din UE arată că partidele populiste, de extremă dreapta, ar putea avea un cuvânt mai important în elaborarea politicilor europene în următorii cinci ani.

Drama alegerilor din UE a fost completată duminică seara, când președintele francez Emmanuel Macron a convocat alegeri parlamentare anticipate în cursul acestei luni, după ce a suferit o înfrângere grea în scrutinul european.

Băncile franceze au scăzut puternic în urma acestei vești șocante, BNP Paribas și Societe Generale
conducând pierderile din Stoxx, ambele în scădere cu aproximativ 6%.

Investitorii regionali vor aștepta, de asemenea, următoarele date privind inflația din SUA, miercuri, precum și următoarea ședință a Rezervei Federale americane. Ambele vin după ce vineri, în SUA, un raport mai puternic decât se aștepta asupra locurilor de muncă a arătat că angajările și creșterea salariilor au crescut în luna mai.

Acest lucru se adaugă la narațiunea conform căreia Fed nu trebuie să se grăbească să reducă ratele dobânzilor. Traderii nu se așteaptă ca Federal Open Market Committee să reducă ratele la ședința din această săptămână sau la următoarea ședință din iulie.

În cursul nopții, piețele din Asia-Pacific au fost mixte, câteva piețe fiind închise luni pentru o sărbătoare, inclusiv Australia, China continentală, Hong Kong și Taiwan. Între timp, contractele la bursă din SUA au suferit puține modificări duminică seară, după o săptămână câștigătoare, conform CNBC.

În România, indicele de referință al pieței locale de capital, era în creștere cu 0,2%.

Foto: Trader pe Bursa de pe Wall Street / Chris Liverani - Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *