Acţiunile iRobot, producătorul aspiratoarelor Roomba, au crescut vineri cu 19% după aprobarea în Marea Britanie a preluării companiei de către Amazon, pentru 1,7 miliarde de dolari

amazon românia Sursa foto: Facebook

Acţiunile iRobot au crescut cu 19% după aprobarea, de către autorităţile de reglementare din Marea Britanie, a preluării companiei de către Amazon, pentru 1,7 miliarde de dolari, transmite CNBC, citat de News.ro.

Autoritatea britanică pentru Concurenţă şi Pieţe (CMA) a declarat că a stabilit că acordul nu va duce la „o scădere substanţială a concurenţei” în Regatul Unit.

CMA a început ancheta cu privire la achiziţia propusă în aprilie.

Acţiunile iRobot, producătorul aspiratoarelor Roomba, au urcat cu peste 19% în urma informaţiei, în timp ce acţiunile Amazon au rămas neschimbate.

Un purtător de cuvânt al Amazon a declarat pentru CNBC: „Suntem mulţumiţi de decizia Autorităţii pentru Concurenţă şi Pieţe din Regatul Unit şi ne angajăm să sprijinim organismele de reglementare în activitatea lor. Aşteptăm cu nerăbdare decizii similare din partea altor autorităţi de reglementare în curând.”

Amazon a anunţat anul trecut că va achiziţiona iRobot pentru 1,7 miliarde de dolari, ca parte a unei strategii de creştere a prezenţei sale pe piaţa produselor smart pentru locuinţe.

Dar acordul este încă în curs de revizuire de către Comisia Federală pentru Comerţ din SUA, precum şi de autorităţile de reglementare antitrust din Uniunea Europeană, care au deschis o anchetă la începutul acestei luni.

Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *