Acţiunile Siemens Energy au scăzut luni pentru a doua şedinţă consecutivă/ Valoarea de piaţă a companiei s-a diminuat cu peste 7 miliarde de dolari

Siemens Energy Sursa foto: siemens-energy.com

Acţiunile Siemens Energy au scăzut luni pentru a doua şedinţă consecutivă, lovite de o serie de reduceri ale preţurilor ţintă şi retrogradări ale ratingurilor, ca urmare a unor probleme mai profunde decât se aştepta la divizia de turbine eoliane, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Preţul acţiunilor Siemens Energy a scăzut luni cu circa 3,3%, la nivelul inferior al indicelui german DAX, ducând scăderea evaluării pieţei la 7,4 miliarde de euro, de când şi-a anulat previziunile anuale de profit, joia trecută.

”Aşteptăm acum rezultatele complete ale analizei înainte de a trage concluzii suplimentare”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, ca răspuns la o întrebare din partea Reuters.

Citi a redus ratingului companiei la ”neutru” de la „cumpărare”, în timp ce Jefferies a retrogradat ratingul la ”deţine” de la ”cumpărare”, în urma retragerii de către grup a previziunilor sale privind profitul pentru 2023 şi a costurilor de peste 1 miliard de euro npentru rezolvarea problemelor.

Sursa foto: siemens-energy.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *