Acţiunile Virgin Galactic au scăzut cu aproape 3% după ce fondatorul Richard Branson a vândut o parte din participaţia sa la companie, pentru circa 300 miliarde de dolari

G4Media aug. 14, 2021 0 comentarii
bursa actiuni

Acţiunile Virgin Galactic au scăzut vineri cu aproape 3% după ce fondatorul miliardar Richard Branson a vândut o parte din participaţia sa la companie, pentru circa 300 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Branson a vândut peste 10 milioane de acţiuni, între 10 şi 12 august, potrivit unei declaraţii depuse la autoritatea de reglementare a sectorului financiar.

Vânzarea a avut loc la o lună după ce compania de turism spaţial a finalizat primul zbor de testare în spaţiu cu echipaj complet, cu Branson la bord.

Banii din vânzarea acţiunilor vor fi folosiţi pentru a sprijini afacerile de agrement şi de călătorii afectate de pandemia de coronavirus ale Virgin Group, precum şi pentru a dezvolta noi afaceri, a spus un purtător de cuvânt al conglomeratului britanic.

Cea mai recentă vânzare îl lasă pe Branson cu aproximativ 46,3 milioane de acţiuni în valoare de aproximativ 1,2 miliarde de dolari.

În aprilie, Branson a vândut acţiuni în valoare de peste 150 de milioane de dolari.

Virgin Investments este cel mai mare acţionar al companiei de turism spaţial, care, potrivit datelor din luna iunie, are o participaţie de aproximativ 22% la aceasta, potrivit datelor firmei Refinitiv.

sursa: News.ro, sursa foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *