Adrian Câciu anunță semnarea unui contract de finanţare de 47,5 milioane lei pentru susţinerea colectării selective a deşeurilor în judeţul Bistriţa-Năsăud

reciclare, plastic, PET, deseuri Sursa foto: Pexels

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, anunță că a semnat un contract de finanţare în valoare de 47,5 milioane lei pentru susţinerea colectării selective a deşeurilor în judeţul Bistriţa-Năsăud, potrivit unui comunicat de presă.

„Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan și directorul executiv ADI pentru Gestionarea integrată a deșeurilor municipale în județul Bistrița-Năsăud, Cristian Marius Niculae au semnat astăzi, contractul de finanțare „Recipiente de colectare a deșeurilor pentru dezvoltarea și modernizarea Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor din județul Bistrița-Năsăud”. Contractul are o valoare totală de aproximativ 47,5 milioane lei, din care circa 27 milioane lei reprezintă fonduri europene din Programul Operațional Infrastructură Mare”, se transmite în comunicatul de presă.

Potrivit MIPE, „contractul are o valoare totală de aproximativ 47,5 milioane lei, din care circa 27 milioane lei reprezintă fonduri europene din Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM)”.

„Felicit Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi toate unităţile administrativ-teritoriale care s-au asociat pentru realizarea acestui proiect care va contribui la îmbunătăţirea condiţiilor de mediu şi, în consecinţă, la creşterea calităţii vieţii locuitorilor din acest judeţ. Mizăm pe eforturile fiecărui beneficiar în implementarea proiectelor mai ales acum, când ne apropiem de încheierea exerciţiului financiar multianual 2014-2020. Vă reamintesc că din suma alocată pot fi decontate cheltuieli realizate până la sfârşitul acestui an, iar România trebuie să maximizeze rata de absorbţie a fondurilor europene”, a declarat ministrul Adrian Câciu.

„Ne bucurăm să semnăm astăzi un proiect important pentru noi, proiect ce va susţine creşterea ratei de pregătire pentru reutilizare şi reciclare a deşeurilor şi va contribui semnificativ în atingerea ţintei de reutilizare şi reciclare a 50% din cantitatea de deşeuri reciclabile (hârtie, metal, plastic, sticlă şi textile) până în 2025, de la nivelul întregului judeţ. Am găsit multă deschidere la MIPE şi vrem să continuăm relaţia de bună colaborare între autorităţile locale şi centrale”, a subliniat Emil Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, potrivit ministerului Investiţiilor.

Sursa foto: Pexels

Comentarii

  1. Noua, terranilor, chiar ne-ar trebui o Gaura Neagra… Macar niste anti-materie. S-ar mai incalzi si babele-n case…

    “Ce faci mamaie? Cum duci iarna?” “Ma incalzesc la Gaura, maica.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *