Adrian Oros, ministrul Agriculturii despre posibile măsuri pentru fermierii cu activitatea afectată de vremea nefavorabilă: soluțiile sunt asigurările și fondurile mutuale

Redacția apr. 30, 2021 0 comentarii
agricultura, fermier, teren agricol, recolta

Singurele măsuri realiste pe termen lung pentru fermierii ale căror culturi sunt afectate de vremea nefavorabilă sunt un sistem de asigurare sustenabil şi fondurile mutuale, a declarat Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, citat de Agerpres.

“Singurele măsuri realiste, pe care le-am discutat cu asociaţiile de fermieri, pe termen lung sunt un sistem de asigurare sustenabil, în care să participe toţi, şi fondurile mutuale, aşa cum există în toată lumea şi în toată Europa. Noi am început discuţiile cu asociaţiile mari de fermieri pentru a constitui şi în România un sistem de gestionare a acestor riscuri naturale, fie secetă, fie grindină, fie îngheţ, pentru că asta este singura soluţie realistă şi care funcţionează peste tot în Europa”, a declarat Oros, după ce a fost întrebat dacă ministerul pe care îl conduce are în vedere aprobarea unor măsuri pe termen scurt de sprijinire a fermierilor afectaţi de vremea nefavorabilă.

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a fost prezent vineri la inaugurarea unei hale agroalimentare în oraşul Zlatna, denumită de localnici “mall moţesc”, o investiţie realizată cu fonduri europene şi bani de la bugetul local. Hala se află într-o clădire în care a funcţionat o centrală termică şi care a fost dezafectată în ultimele decenii.

Producătorii români se plâng că vremea nefavorabilă le-a afectat culturile și unele produse vor ajunge mai târziu pe piață în acest an.

 

sursa foto: Pexels/ Binyamin Mellish

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *