(Advertorial) Samsung Neo QLED, mai mult decât un televizor, o viziune către inovație

Redacția iul. 31, 2021 0 comentarii
Neo QLED Lifestyle_7 (1)

În mod ironic, atunci când lucrezi în media, nu prea ai timp să te uiți la televizor. Însă câtă vreme am avut în teste un televizor din gama Samsung Neo QLED, mi-am făcut timp pentru asta. M-am uitat la programe TV uzuale, însă am și revăzut seriale pe care am vrut să le redescopăr într-o lumină mai bună – la propriu. Am descoperit și funcțiile de gaming care m-au ținut treaz mai mult decât îmi place să recunosc. Poate singurele funcții pe care nu am avut timp să le explorez mai deloc au fost cele de productivitate și work from home.

Dar le puteți descoperi voi pe toate în detaliu mai jos sau în persoană dacă decideți că a venit vremea pentru un nou televizor.

Concluzia mea, pe scurt: ar trebui să ne referim la gama Neo QLED ca la altceva decât televizoare. Pentru că nu (mai) sunt asta. Sunt niște aparate complexe, care fac mai mult decât să redea imagini clare ale unor programe TV. Veți vedea în curând de ce zic asta.

Să începem!

Neo QLED – tehnologia care revoluționează experiența de vizionare

Tehnologia evoluează rapid în toate domeniile, iar televizoarele nu fac excepție. Îți amintești de seria QLED, apreciată la nivel global de experți și utilizatori? Ei bine, seria Neo QLED reprezintă un salt evoluționar chiar mai semnificativ. Totul datorită unei noi tehnologii create de Samsung, Quantum Mini LED.

Quantum Mini LED folosește LED-uri de 40 de ori mai mici decât cele convenționale. Asta înseamnă o rezoluție peste orice ai văzut până acum la un televizor, la pachet cu adaptabilitatea la luminozitatea încăperii și la tipul de imagine afișat. După experiența asta, eu am căpătat brusc un respect sporit pentru creatorii de costume ai Game of Thones – a fost prima dată când am putut vedea cu adevărat detaliile lor remarcabile.

Personalizare la nivelul următor, funcții inovatoare și design imersiv

După testarea acestui model, îți recomand să te pregătești pentru a experimenta mai mult decât un televizor. Samsung Neo QLED reprezintă nivelul următor din toate punctele de vedere: designul îl ajută să se integreze mai ușor cu interiorul casei tale, chiar și cu tablourile sau obiectele de decor, iar noile funcții îl fac un hub complex pentru entertainment, comunicare și productivitate.

Designul Infinity One este primul lucru care m-a uimit încă de la unboxing. Un ecran aproape fără margini oferă atât un design premium, elegant, cât și o experiență de vizionare captivantă.

Am scăpat de cablurile inestetice! Cutia Slim One Connect poate fi atașată în spatele televizoarelor Neo QLED 8K și reprezintă un nou sistem de gestionare a cablurilor, care aduce o estetică funcțională și îngrijită, curată, precum și o instalare mai ușoară.

Experiență personalizată la toate nivelurile! Object Tracking Sound (OTS) Pro este o funcție inovatoare a televizoarelor Neo QLED 8K, care sincronizează mulți-direcțional sunetul cu dinamica imaginilor în mișcare de pe ecran. Ea este completată de funcția SpaceFit Sound, care adaptează sunetul emis la arhitectura spațiului în care este instalat televizorul. Astfel, vei obține o experiență personalizată atât la nivelul încăperii, cât și la nivelul tipului de conținut vizionat.

Încă o funcție pe care recunosc că nu am (prea) testat-o! Am încercat, însă m-au prins (din nou!) niște seriale pe care de data asta le-am văzut parcă cu alți ochi. Dacă tu ești mai sportiv decât mine, o să-ți placă însă Samsung Health, disponibil pe modelele 8K și 4K, care are capacitatea de a-ți transforma casa într-o veritabilă sală de antrenament. Această funcție este completată perfect de Smart Trainer, care funcționează ca un antrenor personal.

Ai gaming-ul la un nou nivel, cu ajutorul a trei funcții unice ale acestor televizoare: Super Ultrawide GameView oferă opțiunea de joc în formatul de ecran 21:9, dar și în formatul ultrawide 32:9, o caracteristică ideală pentru gamerii care nu vor să rateze niciun moment al acțiunii. De asemenea, Game Bar îți permite să monitorizezi și să ajustezi rapid setările jocului. Vrei o imagine perfectă pe tot parcursul jocului? Atunci o să iubești funcția FreeSync Premium Pro, care atenuează posibilele de-sincronizări ale imaginii.

Google Duo este funcția preferată a utilizatorilor care lucrează de acasă sau pentru care productivitatea este foarte importantă. Cu ajutorul ei, poți folosi telefonul pentru a iniția un apel video de înaltă calitate și de mare viteză. În acest apel se pot înscrie până la 32 de persoane, indiferent de sistemul de operare pe care îl utilizează.

Tot în sprijinul productivității vine și funcția PC on TV, care îți permite să conectezi un PC la televizor și să lucrezi sau să înveți de acasă, cu un mouse și o tastatură conectate la televizor. Mai mult, poți accesa MS Office 365 direct pe televizor, prin browserul web.

Descoperă aici mai multe funcții inovatoare ale televizoarelor Samsung Neo QLED.

Când inovația întâlnește sustenabilitatea

Am lăsat pentru final poate cea mai importantă inovație a acestei game: viziunea sustenabilă. Dacă, la fel ca mine, ești preocupat de modul în care acțiunile și obiceiurile tale de consum afectează mediul înconjurător, te vei bucura să afli că Samsung împărtășește această grijă.

Samsung s-a angajat ca produsele sale să aibă un impact minim asupra mediului, iar televizoarele Neo QLED sunt ilustrarea perfectă a acestui angajament. Încă din faza de proiectare și design, impactul fiecărui produs de-a lungul întregului său ciclu de viață este analizat cu atenție.

Spre exemplu, tehnologia Quantum Mini LED este mai eficientă cu 11%, ceea ce înseamnă că aceste televizoare sunt mult mai eficiente energetic decât cele cu panouri LED clasice. De asemenea, telecomanda televizorului Neo QLED QN90A funcționează fără baterii clasice, putând fi încărcată la lumina soarelui sau la lumina ambientală prin panoul solar încorporat.

Tot tehnologia Quantum Mini LED, care folosește LED-uri de 40 de ori mai mici decât cele convenționale a făcut posibilă și crearea unui televizor ultra-slim, care consumă mai puține resurse și materiale decât unul care folosește panouri LED clasice.

Unitatea de backlight a acestor televizoare și panoul de alimentare reduc consumul de energie cu aproximativ 25%. Funcții ca Motion Lighting și Eco Sensor ajută și ele la conservarea energiei.

Chiar și ambalajele noii game de televizoare Samsung sunt sustenabile, așa că pregătește-te pentru primul unboxing eco-friendly. Plasticul folosit în ambalaje este reciclat, iar capsele metalice din cutie au fost înlocuite cu adeziv pentru ca tu să poți recicla cutia mai ușor sau, de ce nu, să o folosești pentru animalele de companie.

În concluzie, dacă vrei un televizor cu adevărat premium, care să poată să-ți schimbe percepția despre calitatea imaginii în câteva ore, să înlocuiască cu succes un monitor pentru gaming, dar și să facă lucruri la care nu te-ai fi gândit niciodată că le poate face un televizor, gama Samsung Neo QLED e exact ceea ce îți va completa casa.

Noile televizoare Samsung Neo QLED sunt disponibile pe site-ul Samsung Romania. Cumpără un televizor Neo QLED până la 31 iulie și poți primi un voucher de 2.000 RON pentru cumpărături ulterioare. În plus, ai 20% reducere la accesorii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *