Aeroportul Brașov va avea un program de 16 ore / O singură companie aeriană mai operează aici / Președintele CJ: ”Mărim programul, stăm în aeroport fără să facem nimic”

aeroportul international Brasov Sursa foto: Facebook / Aeroportul Internațional Brașov

Administrația Aeroportului Internațional Brașov Ghimbav se pregătește pentru trecerea la un program de 16 ore, între orele 07.00-23.00, începând cu 15 ianuarie, conform promisiunilor, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Brașov.

Care sunt rezervele cu privire la acest pas, având în vedere că la ora actuală doar o singură companie aeriană operează la Brașov, explică președintele Consiliului Județean Brașov, Șerban Todorică.

“Din data de 15 ianuarie, programul va fi prelungit. Există documente în acest sens, există oameni pregătiți și oameni care așteaptă să lucreze. Acuma, sigur, întrebarea este economică. Noi stăm la masă și discutăm, în condițiile în care nu ai trafic aerian, în condițiile în care este iarnă, în condițiile în care probabil de abia din aprilie vor începe și alți operatori să opereze pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav. Ce facem? Mărim programul, stăm în aeroport fără să facem nimic sau luăm decizii responsabile, bazate pe cheltuirea eficientă a banului public?”, pune președintele CJ Brașov.

Șerban Todorică susține că ar mai fi companii aeriene interesate să opereze zboruri de la Brașov în perioada imediat următoare.

“Sunt cel puțin două companii aeriene interesate, cu care suntem în discuții, suntem în negocieri și da, suntem convinși că în 2024 vom avea 300.000 de pasageri pe Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav”, a spus el.

Reamintim că după plecarea companiei Dan Air la Bacău, în luna noiembrie, doar Wizz Air mai are programate curse aeriene cu plecare din Brașov, spre Londra și Dortmund și retur, în zilele de luni, miercuri, joi, vineri și duminică.

Sursa foto: Facebook / Aeroportul Internațional Brașov

Comentarii

  1. Un aeroport international proiectat 100% de mafie pentru spalarea si jefuirea banilor publici. Brasovul nici daca ar reveni la dezvoltarea economica din vremea cand se numea ,,Stalin” nu ar mai scapa de mafia si saracia lucie in care se zbate astazi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *