Aeroporturile au din ce în ce mai multe spații pentru lucrătorii inteligenți

Redacția ian. 3, 2023 0 comentarii
aeroport charles de gaulle, calator, turism, aeroport Paris

Aeroporturile devin din ce în ce mai mult locurile ideale pentru lucrul la distanță. Potrivit datelor publicate de platforma de analiză CoworkIntel, numărul spaţiilor spații de lucru flexibile situate în aeroporturi a crescut cu 83% față de sfârșitul anului 2021, scrie La Stampa, potrivit Rador.

Aeroporturile se transformă pentru a ține pasul cu noile tendințe de călătorie post-pandemie. Hotelurile din apropierea aeroporturilor, de exemplu, devin din ce în ce mai des locuri de întâlnire pentru companii, în special pentru cele care au echipe alcătuite din oameni aflați în locații diferite. Co-working-ul va juca un rol major, deoarece platformele flexibile de birou și operatorii de lounge folosesc politicile corporative pentru a lucra de oriunde.

Una dintre cele mai mari companii din sector, Swiss International Workplace Group (Iwg), și-a deschis recent cel de-al doilea birou de spații „cowork” pe aeroportul Schiphol din Amsterdam. Un loc care include șase zone de lucru, patru săli de întâlnire și spații potrivite pentru a găzdui până la 100 de persoane şi care este conceput pentru pasagerii în tranzit care trebuie să lucreze în timp ce așteaptă zboruri de legătură, dar și pentru persoanele care lucrează în apropiere.

Rețele de lucru în comun

Astăzi, IWG are aproape 50 de spații de lucru hibride în, sau în apropierea aeroporturilor din întreaga lume, ca de exemplu: Los Angeles, Londra Heathrow, Berlin, Sydney și Tokyo, precum și Schiphol, dar şi în oraşe mai mici precum Geneva, Abu Dhabi, Accra, Monaco și Bordeaux.

„Observăm o cerere în creștere rapidă a soluțiilor hibride de spațiu de lucru din partea lucrătorilor din ziua de azi, care doresc să rămână productivi, indiferent unde se află”, a declarat Mark Dixon, fondator și CEO al IWG. „Salonul Spaces de la aeroportul din Schiphol este un exemplu a muncii pe care o facem pentru a oferi spații de lucru hibride de înaltă calitate”.

Cea mai mare cerere de spații de lucru flexibile, totuși, continuă să provină din zone metropolitane majore, aproape de aeroporturile importante. Soluțiile care combină conceptele de „muncă de oriunde” cu cele de spațiu de co-working sunt în creștere. De asemenea, asistăm la o trecere de la călătoriile exclusiv de afaceri, la călătorii „bleisure”, care îmbină afacerile și agrementul.

Foto: Charles de Gaulle, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *