Afaceri de peste 34 de milioane de lei pentru producătorul român Carbochim, în anul relocării activității

lucratori, muncitori, fabrica, carbochim

Compania Carbochim, producător de abrazive profesionale, a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de 34,21 milioane de lei, un rezultat comparabil cu cel din 2022, în condițiile în care fabrica a parcurs anul trecut un proces amplu de relocare și retehnologizare, relatează Actualdecluj.ro. Demersul a presupus atât mutarea în hale noi, cât și achiziționarea de utilaje moderne și montarea de panouri fotovoltaice. Aproximativ 12% din cifra de afaceri reprezintă activitatea de export. Reprezentanții companiei anunță că va continua investițiile în eficientizarea liniilor tehnologice și estimează o creștere a valorii producției în următorii ani cu până la 20%. La nivelul anului trecut, exportul a reprezentat circa 10% din totalul activității.

În anul 2023, CARBOCHIM S.A. a înregistrat o cifră de afaceri de 34,21 milioane de lei (aproximativ 7 milioane de euro). În 2022, cifra de afaceri a fost de 34,45 milioane de lei.

Aceasta în condițiile în care anul trecut s-a desfășurat un proces de relocare și modernizare, fără întreruperea producției. „În anul 2023, activitatea firmei s-a desfășurat într-un macromediu economic dificil, generat de o serie de factori externi, care au afectat piața la nivel general. Pentru noi a fost un an complex, de recalibrare a activității ca urmare a procesului de relocare și retehnologizare”, a declarat Viorel Popoviciu, Director General CARBOCHIM S.A.

La nivelul anului trecut, exportul a reprezentat circa 10% din totalul activității, însă noi considerăm că procentul este mai mare, deoarece am făcut și export indirect, prin firme multinaționale care au filiale în România și își fac o parte din achiziții de aici. În acest context, cred că ajungem undeva la 12% export din totalul cifrei de afaceri. Aproximativ 15% din exporturi merg către Elveția și cam tot atât în Polonia, țări în care avem clienți de peste 7 ani. În principal, produsele noastre ajung în industria prelucrătoare”, a explicat Viorel Popoviciu. Produsele CARBOCHIM S.A. ajung în cea mai mare pondere în Polonia, Ungaria, Germania, Anglia și Elveția, însă se exportă și către Italia, Belgia, Istrael, Irlanda și Canada.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *