Afacerile din comerț cu autovehicule și motociclete au crescut anul trecut cu 11,5% față de 2022

masini, parcare Sursa foto: Pixabay

În anul 2023, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de anul 2022, ca serie brută cu 11,5%, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică.

Decembrie 2023 comparativ cu noiembrie 2023

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna decembrie 2023, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 8,1%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-20,8%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-18,0%) şi la comerţul cu autovehicule (-3,4%). Activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor au înregistrat o creştere cu 0,6%. Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2023, comparativ cu luna precedentă, a crescut cu 2,4%.

Decembrie 2023 comparativ cu decembrie 2022

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna decembrie 2023, comparativ cu luna decembrie 2022, a înregistrat o creştere cu 6,0%, datorită creşterii înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+28,2%), comerţul cu autovehicule (+9,8%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+0,7%). Comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule a scăzut cu 2,0%. Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2023, a înregistrat o creştere cu 11,3% faţă de luna decembrie 2022.

Anul 2023 comparativ cu anul 2022

În anul 2023 comparativ cu anul 2022, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 11,5%, influențată de creşterea cifrei de afaceri la: comerţul cu autovehicule (+20,5%) și comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+0,9%). Scăderi au înregistrat: comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-6,4%) și activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-1,0%)

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *