Afacerile din Marea Britanie se vor confrunta cu un an plin de provocări. Vânzările vor crește doar cu cel mult 2,3% în prima jumătate a anului

Redacția ian. 2, 2023 0 comentarii
londra, marea britanie, uk, brexit

Magazinele din Marea Britanie se vor confrunta cu șase luni deosebit de dificile, deoarece clienții încearcă să facă față prețurilor mai mari cumpărând mai puțin, potrivit organismului care îi reprezintă pe comercianții cu amănuntul din Marea Britanie, citat de BBC.

Vânzările vor crește doar cu cel mult 2,3% în prima jumătate a anului, preconizează British Retail Consortium (BRC). Dar vânzările ar trebui să se relanseze în a doua jumătate a anului, a precizat BRC.

Retailerii se confruntă, de asemenea, cu costuri mai mari, iar sprijinul guvernamental pentru facturile de energie ale firmelor urmează să se încheie în martie. Prima jumătate a anului va fi probabil dificilă pentru gospodării și retaileri, a declarat Kris Hamer, director de analiză la BRC.

„Inflația continuă va face ca vânzările să pară că sunt în creștere, dar ne așteptăm la o scădere a volumelor, deoarece consumatorii continuă să își gestioneze cheltuielile”, a spus el.

Atunci când prețurile sunt în creștere, clienții pot ajunge să cheltuiască mai mult, chiar dacă cumpără mai puține articole. În cursul anului 2022, mulți clienți și-au restrâns cheltuielile, deoarece prețurile au crescut brusc, împinse în sus de războiul din Ucraina, de prețurile mai mari la energie și de efectul de propagare a pandemiei.

Vânzările ar putea crește cu doar 1% în prima jumătate a anului, a declarat BRC, cu 2,3%, cea mai mare previziune pentru perioada ianuarie-iunie. Cu toate acestea, BRC sugerează că perspectivele sunt mai bune pentru a doua parte a anului. BRC a declarat că vânzările ar putea crește cu până la 4,7% în a doua jumătate a anului.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *