Agricover Credit IFN implementează o soluție pentru automatizarea obținerii raportării lunare către Centrala Riscului de Credit

Agricover

New Business Dimensions, companie specializată în procesarea și analiza datelor și Agricover Credit IFN, principala instituție financiară non-bancară specializată în finanțarea agriculturii din România au finalizat implementarea unei soluții pentru automatizarea obținerii raportării lunare către Centrala Riscului de Credit, potrivit unui comunicat de presă.

Compania transmite că soluția implementată facilitează procesarea a peste 100 de atribute asociate debitorilor cu expunere mai mare de 20.000 de lei și reduce timpul de obținere al raportării CRC la doar 5 minute.

„Instituțiile financiare care acordă credite sunt obligate conform legislației în vigoare să trimită un raport lunar către Centrala Riscului de Credit cu date referitoare la debitele care depășesc plafonul de 20.000 de lei. Obținerea acestui raport implică procesarea unui volum mare de date, care trebuie colectate din mai multe sisteme operaționale, corelate și validate. În lipsa unor instrumente dedicate, obținerea acestui raport poate necesita multiple intervenții manuale și poate dura mai multe zile. Mai mult, alături de raportarea CRC, instituțiile din domeniu trebuie să pregătească alte peste 30 de rapoarte distincte către Banca Națională, Ministerul de Finanțe, Institutul de Statistică și alte instituții de monitorizare, ceea ce, în lipsa unei soluții de automatizare, necesită zeci de ore de muncă”, se transmite în comunicatul de presă.

„Colaborarea cu New Business Dimensions a avut ca obiectiv automatizarea procesului de raportare către CRC. Prin implementarea soluției BIND, fluxul lunar de încărcare a datelor, validarea acestora și generarea fișierelor se realizează într-un timp foarte scurt. Astfel, timpul total pe care îl petrece un utilizator pentru generarea unei prime versiuni a raportului CRC, de la încărcarea datelor până la obținerea fișierelor .txt de raportare, este de sub 5 minute,” afirmă Maria Popa, Contabil Șef Agricover Credit IFN.

Potrivit comunicatului, soluția dezvoltată de New Business Dimensions și implementată de Agricover Credit
IFN are la bază platforma de raportare BIND, care integrează multiple bune practici de raportare în domeniul financiar. Cu o structură modulară, platforma are capacitatea să automatizeze multiple tipuri de raportări financiare (Finrep, Corep, calcul EIR, deferare comisioane etc.) specifice băncilor și IFN-urilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *